Uredd, men litt redd likevel

Bokstaver blir ord. Ord blir til setninger. Noen med, og noe uten mening. Jeg lever i en bok. Puster gjennom en penn. Snakker i dur, men tenker ofte i moll. Som en vakker melodi, som gjør litt vondt å lytte til. Som gåsehud av en kjent parfyme. Som å bade i iskaldt vann. Tankene raser. I takt med en stigende puls. Og slik overlever jeg. Uredd, men litt redd likevel. For kanskje finnes det flere spørsmål enn det finnes svar. Og kanskje er nettopp jeg bare enda et spørsmål. Uten et tilhørende svar.

Jeg synger, danser, og ler. Men ser du nøye etter finner du melankoli i hvert åndedrag. Og jeg puster. Ikke alltid med magen. Men med hjertet. For melankolien synger, danser, og ler den også.

Vanskelig å gi slipp. Savn kombinert med uro bruser i blodet mitt. Like ildrødt som kraftfull villvin på høsten.

En uovervinnelig trylleformel som slår en hver forbannelse. Slik overlever jeg. Drikker daglig av livets drink. Med håp og mot i hver eneste sorte dråpe. Uredd, men litt redd likevel. For med håp og mot kan jeg synge, danse, og le uansett hva. Med håp og mot evner jeg å lytte med øynene, og til å se med hjertet.

Som en vakker melodi, som vekker både smil og tårer. Den samme melodien som spilles om og om igjen i hodet mitt. Og slik overlever jeg. Jeg lever kanskje fordi jeg er modig.

Men akkurat nå er jeg modig fordi jeg lever. Uredd, men litt redd likevel.

1 kommentar
  1. Det slår meg hvor fantastisk modig du er. Og hvor mange gode ord og måter du har for å komme deg ut av de mange vanskelige tanker og følelser du har. Det er spennende ord og tanker du har til å sette på følelsene dine. Mange av dem kunne sikkert være til hjelp for andre også. Du blander musikk inn i følelsene dine. Du har kanskje musikk ved din side og musikken treffer oss midt i hjerte. Mye av det andre er “bare” tanker, og tanker er ikke virkelighet.

   Besta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg