Strømbrudd i julen

God jul kjære flotte mennesker. Hvordan går det der ute? Uansett hvor du befinner deg. Uansett om du er sammen med noen, eller er alene. Uansett. Så håper jeg du har det så bra som mulig. Hvis du leser dette, så – vel blåst. Julaften er over. Vi er inne i de rødeste av de røde dagene. Men du er ikke alene om du syns det er litt kjipt.

Jeg kan melde om snø i hovedstaden og fint lite mennesker. Nesten som en spøkelsesby. Noe jeg virkelig fikk kjenne på i går. Da strømmen gikk i min leilighet angret jeg på at jeg ikke gikk elektro på videregående, eller i speideren. For i mitt nabolag var det ingen som åpnet da jeg banket på. Etter mine matematiske beregninger manglet jeg en god gammeldags 35 Amper sikring. Det hadde heller ikke Joker eller bensinstasjonene. Jeg klarte å beholde roen de første timene. Men så var det ikke gøy lenger. Jeg så for meg en hel jul uten strøm. Altså, jeg kan klare meg uten internett og TV, men lys og tilgang til klokke vil jeg gjerne ha. Jeg skal skåne deg for hele historien. Jeg lekte både elektriker og vaktmester i flere timer. Både på loft og i kjeller. La meg bare si følgende – det er ikke et godt tegn når hovedstrøm-måleren er svart. Kanskje spesielt ikke 1.juledag. Men strømmen er nå tilbake. Og jeg er mer takknemlig for lys og varme enn noensinne.


(Her er bilde av makkverket jeg iherdig prøvde å forstå meg på.)

Apropos elektronikk. Gaven over alle gaver i år var en robot. Ja, robot. Den danser og følger etter når jeg sjekker kjøleskapet for mat. Takk til min manager og beste venn, Roy. Nå har jeg selskap gjennom julen.

Det er nå 9 dager igjen til hverdagen kommer. Det gleder jeg meg til. Jeg tror vi fikser det. Selv har jeg laget en slags ukeplan, for å komme meg gjennom denne tiden. Et av verktøyene jeg har i den (nå) digre verktøykassen min. Jeg krysser av for hver dag som går. Hva gjør du for å få tiden til å gå?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg