Spørsmålrunde – Q & A

Etter at bloggen min ble etablert og jeg begynte å åpne meg, dukker det stadig opp spørsmål. Jeg tenker derfor å peise i gang 2019 med ei god gammeldags spørsmålsrunde.

Du kan stille meg akkurat det spørsmålet du ønsker å stille. Ingen regler her, og ingen tvang. Det trenger ikke omhandle psykisk helse, selv om det er det jeg skriver mest om. Kanskje lurer du på hva min guilty pleasure er. Eller kanskje du lurer på hva jeg skammer meg over. Eller hva jeg spiser til nattmat.

Det er opp til deg å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan. Alle spørsmål vil bli besvart. Alle vil også være anonyme.

Spørsmålene du måtte sitte inne med kan du legge igjen i kommentarfeltet på bloggen, du kan sende meg en melding på facebook, eller du kan sende meg en mail på [email protected].

Husk, det finnes ikke dumme spørsmål, bare dumme svar. Eller noe sånt.

Eline

2 kommentarer
  1. Hei!

   Først og fremst vil jeg bare si at jeg syns det er helt fantastisk at du snakker åpent om psykisk helse. Jeg har selv slitt med rus(heldigvis rusfri nå) og psykisk helse i årevis og kjemper hardt for å knuse tabuer og for mer åpenhet. Utrolig modig av deg å dele så mye.

   Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har lest hvert eneste innlegg på denne bloggen, så det kan hende at du har skrevet om dette før.. Men jeg lurer på litt mer konkret hva det er du sliter med? Om du velger å forklare med egne ord eller svare med diagnose er opp til deg.

   Hvilke diagnoser har du? Og føler du at disse er riktig?

   Føler/syns du helsevesenet altfor fort/enkelt setter diagnoser på folk?

   Er du ofte innlagt? Frivillig/tvang?

   Tror du at du noen gang kan bli helt 100% frisk?
   Det virker kanskje som et dust spørsmål å stille. For man må jo ha håp. Man kan ikke gi opp.. Men jeg har jo som sagt slitt selv i mange år og jeg kjenner selv at det er vanskelig å se for meg at jeg kan bli 100% frisk. Helt A4 som “alle andre”. Kanskje nettopp fordi jeg har slitt så veldig. Bare det setter jo spor.

   Føler du at psykiatrien noen gang har skapt mer problemer for deg enn det har hjulpet?

   Pleier du å være åpen med alle du møter? Isåfall hvordan reagerer folk når du forteller om alvorlig psykisk sykdom og bruk av tvang? Jeg selv kan oppleve at folk trekker seg unna med “du er gæren” holdning.

   Hva tenker du om bruk av tvang? Bør det brukes mindre/mer, aldri brukes?

   Hva tenker du om dyreassistert terapi? Både på institusjon, men også utenfor. At staten eventuelt kunne dekket utgiftene til hund/katt for pasienter/brukere som ville dratt nytte av det.

   Hva tenker du om selve systemet i psykiatrien? Hvordan er det å ta kontakt, ventetid, er det vanskelig å få den hjelpen man ønsker/trenger, ettervern/oppfølging osv? Og hvis du selv kunne velge hvordan det var hvordan ville det vært da?

   Har du hatt mye problemer med NAV?

   Føler du at du blir tatt på alvor når du snakker om problemene dine? Til NAV, andre i hjelpeapparatet, familie, bekjente, venner osv. Eller hender det at du føler at problemene dine blir bagatellisert?

   Hva er viktig for deg i din hverdag for at du skal holde deg så frisk som mulig? Og hva gjør at du blir dårligere?

   Det ble noen spørsmål🙈 Håper ikke spørsmålene mine blir altfor vanskelige å besvare.

   Vit at jeg heier så enormt mye på deg! Håper så inderlig at du finner ut av ting og at livet blir sånn du ønsker deg. Fortsett å være åpen! Knus tabuer! Jo mer vi snakker om det, jo mindre farlig blir det.

   Stå på!

  2. Jeg er fortsatt nysgjerrig på jobben du fikk i fjor. Skjønner at du kanskje vil holde selve arbeidsstedet/arbeidsgiveren privat, men kan du si noe om hva arbeidsoppgavene går ut på?
   Hvilket/hvilke studier har du gått på? Hva synes du om studieretningen(e) og studiestedet? ’
   Hvilke skolefag likte du? Er det noe fag du hatet, og i så fall hva?
   Var du i kontakt med BUP som barn og tenåring? Hvis du var det, kan du fortelle litt om hvordan du opplevde det?
   Hva er dine fineste minner fra barndommen?
   Føler du deg mest introvert eller ekstrovert, og hvorfor?
   Er du musikalsk? Kan du synge, eller spille noe instrument?
   Ville du anbefale andre om å være åpen om sine erfaringer fra psykisk helsevern? Hvilke råd ville du gi til de som lurer på om de skal være åpne, enten det er snakk om å stå frem i media, eller til sine nærmeste?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg