Rusa på edikk og Zalo

Jeg synes det er så rart hvordan tiden bare flyr – og står stille – på en og samme tid. Men hva søren er tid egentlig? Hvis noen der ute sitter med en god fasit, så meld gjerne ifra. Jeg vet jo at en time består av 60 minutter. Og at 1 minutt består av 60 sekunder. Men hva bestemmer om tiden går fort eller sakte? Følelsen man har av tid viser ingen klokke. Selv ikke de nyeste smart-klokkene fikser det. Jeg blir litt smårar av å tenke på tid. Det blir litt det samme for meg som å tenke på universet. Det er så stort, og jeg blir plutselig veldig liten.

Jeg lurer på flere ting. Ikke bare på hva tid er. Eller på hvor stort universet egentlig er. Jeg lurer veldig på hvordan du der ute har det? Akkurat nå. I dette øyeblikk. Jeg lurer på hva du skal gjøre i dag, for nettopp å få tiden til å gå.

De siste dagene har vært svært krevende for meg. Så fort jeg går ut døren er det som om verdenen rundt meg eksploderer. Som om lyder blir høyere, og farger skarpere. Det føles som om jeg må ta inn absolutt alt som skjer. Jeg skanner hver eneste krok. Litt fordi jeg er sulten på livet, litt fordi jeg ikke vil gå glipp av ting, men også litt fordi jeg er redd. Jeg har rett og slett et tynnere filter enn vanlig. Og da blir det fort litt mye for det lille hodet mitt. Jeg har nok ikke vært like flink til å følge Loven om Egenomsorg heller. Og corona-restriksjonene gjør det ikke noe bedre. Her er vi mange i samme båt.

Men hva kan vi gjøre for å føle oss litt bedre? Om så bare et lite hakk?

Hva enn som får deg til å ha det litt bedre, så gjør det! Om vi følger Kardemommeloven burde det meste være mulig å gjøre nå. Prøv å kjenne etter. Hva gjør deg glad? Hva får deg til å slappe av?

Med det tynne filteret, og med det lille hodet mitt, har jeg innsett at jeg må gjøre ting som samler meg litt. Det kunne vært å ligge i et stille, mørkt rom, blottet for ytre stimuli. Men til det er jeg altfor utålmodig. Psykologen min tipset meg til å gjøre konkrete ting. Praktiske gjøremål, som gjør at jeg må være litt tilstede, og som gir resultater. Nå sitter jeg altså her, noen dager senere. Og huset har aldri før vært så skinnende rent. Jeg kan melde om nyvaskede gulv, et vasket kjøleskap, og en nyskrubbet dusj. Ja, jeg vet å kose meg litt ekstra i helgene. For spesielt interesserte kan jeg tipse om edikk og Zalo for dusjvegger. Lukter sterkt som fy. Et øyeblikk tror jeg faktisk jeg ble litt rusa på kombinasjonen. Men det ga resultater. Og hvem fikk en liten pause fra sitt eget hode? Hvem var det som i etterkant kjente på mestring? Meg.

3 kommentarer
  1. Bevisstheten til et menneske er todelt, man kan snu fokuset innover og utover. Et enkelt bilde av bevisstheten kan være å se for seg den som en person som står i døren på en hytte og som kan se inn i hytten eller se på landskapet utenfor eller rundt hytten.

   Mange mennesker har erfaring med perioder hvor de har mye fokus på negative tanker og følelser, hvor de grunner på forskjellige ting. Det er viktig å kunne bryte opp dette ensidige fokuset, gjerne med forskjellige gjøremål. Å ha ulike gjøremål stimulerer mentalt fokus som igjen stimulerer evnen til å tenke klart, noe som kan være vanskelig når en forholder seg til for mye følelser i hverdagen. Å ha et mentalt fokus er en tilstand hvor en forholder seg til og møter verden på et mentalt plan i stedet for et emosjonelt plan. Det er ikke uvanlig at mennesker som har hatt en stor overvekt av negativt følelsesmessig fokus over lang tid setter stor pris på det motsatte, de lærer seg å opprettholde mentalt fokus uten at det betyr at de må fortrenge noe, uten at det kommer på bekostning av noe.

   Jeg har også vasket dursjveggene med eddik og Zalo. Brukte et blandingsforhold på 50/50. Påførte blandingen på veggene og lot det stå i 10-15 minutter før jeg skylte det av med varmt vann. Veldig effektiv blanding for å rengjøre veggene. Når det gjelder vasking generelt så bruker jeg ofte å starte med koppvask for å varme opp den til tider late viljen min. Jeg vet at jeg lurer meg selv og det fungerer helt fint.

  2. Hei! Så fint innlegg. Tiden min har endret seg veldig etter at jeg begynte som medlem i Fontenehuset. Nå kan jeg ha det travelt om morgenen for første gang i voksen alder. Jeg har et sted jeg kan bruke ressursene mine, og gi noe til andre.
   Jeg anbefaler det på det varmeste. Der skal det vaskes, lages lunsj, administreres og jobbes. Når jeg drar derfra lukter det både løk og klor av meg. Ha en fin dag!

  3. Hei Eline fine kusine<3 godt å høre at du holder fast på håpet og at du ikke gir deg selv om ting er krevende!

   Fikk noen tanker rundt spørsmålet ditt.

   Hva bestemmer om tiden går fort eller sakte?

   Kanskje hva vi velger å gjøre med den? når jeg har mange ting å gjøre går tiden fort fordi den fylles av alle tingene og det er ofte ikke nok av den til å gjøre alt. Når jeg har lite å gjøre går tiden sakte fordi jeg har gjort alt jeg skulle. Da har jeg mer til overs til noe som ikke haster.

   Før hadde jeg ofte dårlig tid. hvis noen trengte meg så kunne jeg sjeldent, fordi jeg hadde så nok med meg selv og alt jeg trodde jeg måtte gjøre. mange er travle så jeg ba Gud om hjelp til å være mer tilgjengelig. Jeg tror verden trenger det. Noen som er tilgjengelig. Noen som har tid til å strekke ut hånden.

   Jeg tror at alle har fått tiden sin av Gud og dermed valget om hva vi vil bruke den til. vi vet ikke når den tar slutt. For meg var det best å gi tiden min tilbake til Han. Jeg stoler på at når jeg spør Han så hjelper Han meg til å bruke tiden min best mulig, for Han vet jo alt. alt som trengs i verden og alt jeg trenger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg