Mitt 2018 i bilder

Januar

Starten av 2018 var jeg så heldig å få være med i en reportasje i magasinet Stella. Tre modige kvinner ble intervjuet om temaet Skam. Jeg var en av dem. Resten av denne måneden ble brukt til å utforske Oslo marka på vinterstid. Jeg lagde blant annet mitt aller første bål, og jeg er fremdeles stolt av det.

Februar

I februar måned ble jeg intervjuet av NRK hvor temaet var avhengighet. Veldig spennende å få være med på noe slikt. Ellers lærte jeg denne måneden å sette pris på kong vinter og på kuldegradene. Jeg tror aldri jeg har vært så mye ute i skog og mark på vinterstid før 2018.

Mars

Mars måned var en stor måned for meg. Jeg startet måneden med å dra til Paris med mine besteforeldre. Da jeg kom hjem fra turen ventet et jobbintervju jeg var meget spent på. Og ja, jeg endte opp med å få jobben. Det betydde så uendelig mye for meg. Senere i mars ble jeg invitert til å delta i en paneldebatt i Trondhjem, hvor temaet hva om åpenhet om psykiske lidelser kunne være skadelig.

April

Denne måneden startet med at jeg fikk publisert en tekst i VG. Dette var veldig stort for meg. Teksten handlet om åpenhet, og hvor mye man kan vinne på å være åpen. Senere denne måneden ble jeg innlagt, og jeg husker svært lite fra det.

Mai

Som sikkert flere husker så var mai måned en veldig varm måned. Jeg benyttet anledningen til å sove ute under åpen himmel flere ganger. 17.mai var også et høydepunkt. Jeg fikk presset på meg bunaden, og spiste frokost i parken med venner.

Juni

Her kommer en liten funfact. Jeg hadde ikke spist pizza på flere år før juni 2018. Som dere ser på bildet koset jeg meg skikkelig. Ellers vant jeg billetter til Piknik i Parken, en festival i Vigelandsparken. Gleden var stor da jeg fikk se helten min Susanne Sundfør igjen. Resten av måneden ble stort sett brukt utendørs.

Juli

Juli måned var kjempevarm, og jeg benyttet anledningen til å sove ute gjentatte ganger. Kanskje litt for mye. Jeg fikk også et innlegg på trykk i Dagsavisen denne måneden, og tilbakemeldingene var overveldende.

August

Nok en måned med fine temperaturer. Jeg fikk nok blod på tann, for jeg fortsatte å sove ute.

September

September må være min yndlingsmåned. Jeg elsker at det blir litt mørkere. Jeg elsker høstfargene, den friske lufta, og hytteturer. Bildene herfra er fra hytten til min far, som ligger på Vaset ved Fagernes.

Oktober

Oktober startet med at jeg fikk en kronikk på trykk i avisen. Jeg blir så stolt og så glad for at tankene mine kan spres. 10.oktober var verdensdagen for psykisk helse (større enn julaften spør du meg). Jeg brukte dagen på rådhuset, hvor Else Kåss Furuseth mottok åpenhetsprisen. VELFORTJENT.

November

November måned brukte jeg hvertfall en helg på hytta på Vaset. Det er helt nydelig der. Alltid godt å komme litt ut av Oslogryta. Det siste bildet fra denne måneden er fra innlegget jeg skrev om stigmatisering av psykisk syke. Det ble publisert i bladet Psykisk Helse.

Desember

Jeg har alltid vært, og er fremdeles, glad førjulstiden. Mørke kvelder, stearinlys, julekaker, julekalender, og skriving av julekort. Det er julen jeg har litt problemer med. Men på et vis overlever jeg jo hvert år. Jeg må bare se på det som vanlige dager. I år, på julaften kom et innlegg jeg har skrevet på trykk i Dagsavisen.

Når jeg ser tilbake på 2018, så blir jeg faktisk litt rørt. Mye har skjedd, selv om jeg føler at tiden har stått stille. Jeg har mye å være stolt over, og jeg har mange å være glad i. Om 2019 bare blir halvparten så innholdsrikt, ja så skal jeg si meg fornøyd.

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg