Mine topp 10 låter

Først og fremst vi jeg si tusen takk for en varm velkomst tilbake her på bloggen. Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger, hjerter, og gode ord! Det betyr så mye <3

Jeg tenkte jeg skulle fortsette med spalten – Eline anbefaler – fra tid til annen. Dagens innlegg virker kanskje ikke så dypt eller personlig, men visste du at musikksmak kan avsløre ganske mye om et menneske?

Musikk betyr ekstremt mye for meg, og jeg tror ikke jeg er alene om det. Mange bruker musikk som terapi, på godt og vondt. Selv finner jeg mye styrke, trøst, håp, og glede i å sette på favorittene mine. I dette innlegget ønsker jeg å dele mine topp 10 låter med dere.

Er det ikke rart hvordan en melodi eller en tekst kan fange oss? Hvordan enkelte låter plutselig betyr enormt mye? Hvordan vi kan få sterke assosiasjoner til episoder, situasjoner, eller mennesker, gjennom en låt?

Ofte kjenner jeg på at jeg får en slags eierforhold til låtene som spilles på repeat. Det er nesten så det er litt skummelt å skulle dele disse 10 låtene, for plutselig føles det svært personlig. Men musikk kan jo være personlig. Jeg er personlig. Og musikken kan kanskje avsløre noe om meg. Flaks jeg ikke er redd for å dele av meg selv.

1. Rome – Susanne Sundfør (2012)
2. Sights – London Grammar (2013)
3. Feel fine – Emilie Nicolas (2018)
4. Free to go – Highasakite + Seeb (2019)
5. From Grace – Thomas Dybdahl (2002)
6. Du ga mæ viljestyrke – Kristian Kristensen (2019)
7. Awake – Fay Wildhagen (2018)
8. Bird set free – Sia (2016)
9. Where is your heart – Bow To Each Other (2016)
10. 5 million miles – Highasakite (2017)

De fleste som kjenner til meg, kjenner også til mitt forhold til Susanne Sundfør. Selveste dronningen over alle dronninger, etter min mening. Det finnes ingen over, ingen ved siden av. Hun troner øverst på min liste. Bestandig. Jeg har kommet ut av tellingen på alle gangene jeg har sett henne live. Men høydepunktet var i 2015 da jeg vant billetter til Berlin, for å se henne live der. Fikk dekket konsertbilletter, fly tur-retur, og hotell. Det hotellet skulle også vise seg å være det samme hotellet som dronninga selv bodde på. Og jeg er så glad for at jeg en gang i mitt liv har kunnet utveksle et par ord med selveste Sundfør.

Min musikksmak kan variere. Jeg hører på alt fra ABBA til Dimmu Borgir til Britney til Modern Talking. Ja. Musikken varierer i takt med humøret mitt. Er ikke det fantastisk? At man faktisk kan gjenspeile følelser i musikken? La oss kjøre et eksperiment – sett på Cheri Lady av Modern Talking, gladlåta fra 80-tallet, og tenk på noe fint. Sjansen for at du utløser endorfiner er ganske så stor. Så er det kanskje ikke så rart at psykiatriske sykehus ansetter musikkterapeuter, eller setter av tid til musikkterapi.

Jeg ser at 7 av 10 av låtene på listen min er norske. Det gjør meg både glad og stolt. Kanskje er dette en følge av å ha hørt ekstremt mye på radio. Nærmere bestemt P3. Men jammen finnes det mye god norsk musikk!

Hver eneste låt på denne listen har en spesiell plass i hjertet mitt. Og i ørene mine. Det er nok en del melankoli som går igjen. Men om mitt liv hadde vært en melodi, så er sannsynligheten for at den hadde vært melankolsk ganske så stor. På listen min finner du låter som har hjulpet meg gjennom spiseproblemer, flytting, dødsfall, og mange tunge stunder på sykehus. Jeg har nok grått en del til musikken jeg hører på. Men jeg er nok ikke den eneste som lar meg røre av låter. Heldigvis finner jeg mye trøst og håp i musikken. Og på mange måter hjelper den meg videre i livet. For hva hadde vel verden vært uten musikk?! Jeg smiler bare av å tenke på det for musikken betyr så enormt mye for meg.

Så la oss dele mer musikk med hverandre folkens!

Hva er ditt forhold til musikk? Har du en favorittartist eller –låt du har lyst til å dele? Kommenter gjerne!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg