Mine topp 10 kaféer i Oslo

Nå som jeg har bodd fast i Oslo i godt over 6 år så har jeg klart å finne noen fine plasser å henge. Enten det er for å treffe venner, jobbe, skrive, høre på musikk, eller tenke. Eller bare for å se på mennesker.

De som kjenner meg vet hvor mye jeg elsker å gå på kafe. Gjerne flere ganger om dagen. Ja. Du leste riktig. Jeg kan huske fra helt i starten. Året var 2013. Oslo var veldig spennende og på grensen til eksotisk for meg. Jeg ser nå at jeg (dessverre) har tilbragt alt for mange timer på kjedekafeer som Espresso House, Waynes, og Starbucks. Det er jeg oppriktig lei meg for. Mitt tips til deg, som liker å gå på kafé er – styr unna disse plassene.

Som den kaféelskeren jeg er så er det litt merkelig at dette innlegget ikke har kommet før. Men alt til sin tid. Og kanskje tar det noen år å finne skatter. Dette er nok det innlegget jeg brukt mest research til noen sinne. Og som jeg har lagt mye tid og kjærlighet i.

Så her kommer min topp 10 liste over gode kaféer i Oslo:

Pust
Slemdalsveien 1, 0369 Oslo

Absolutt den fineste kafeen rent estetisk, etter min smak. Grønne planter. Fine farger. Vakker kunst. Også har jeg jo et helt spesielt forhold til denne plassen i og med at deler av min episode i TV-serien Sinnssykt er spilt inn her.

Fragrance of The Heart
Majorstuveien 33, 0367 Oslo

Hvis du, som meg, vet å sette pris på god vegetarisk mat, så bør du definitivt ta turen hit. Dette er den nærmeste kaféen til der jeg bor. Jeg bruker ca 30 sekunder fra dør til dør, noe som er helt fantastisk. I tillegg selger de all slags type kaffe til 30 kr (gratis påfyll!!) fram til kl.10.

Kulturhuset
Youngs gate 6, 0181 Oslo

Ok. Her har jeg tilbragt en del timer i mitt 6 års Osloliv. Og det er jeg glad for. Det er noe med lukten der. Og de fine murveggene. Uteplassen. Menneskene. Stemningen. Kafé/kontor/møterom/spillrom/bar/vintageutsalg/foredrag. Jeg mener – stedet har alt.

Café Laundromat
Underhaugsveien 2, 0354 Oslo

I hjertet av Bislet ligger denne perla. Jeg pleier som regel kun å bestille en kopp svart kaffe og bli sittende i timevis. Sikkert kjip kunde. Men jeg får alltid et smil fra de ansatte likevel. Skulle du være sulten så fortvil ikke. De har byens beste sandwicher, som passer godt i magen din.

Oslo K
Frognerveien 58, 0266 Oslo

Det var helt tilfeldig at jeg på en søndagstur oppdaget denne kaféen. Stedet ligger vis a vis Joe & the Juice på Frogner plass. Og jeg mener det – her får du virkelig god kaffe. Kan også anbefale frokost-tallerkenen der om du du skulle være sulten. Perfekt kokt egg. Ferskt brød. Og deilig yogurt med müsli.

Mesh
Tordenskiolds gate 3, 0160 Oslo

Mitt første møte med denne plassen var et event jeg skulle på. Jeg husker jeg ble helt overveldet. Så stort. Så fint. Så mye å ta bilde av. Dette er nok det perfekte stede for møter ser jeg for meg. Men er du tidlig ute, på en hverdag, uten at det er noe arrangement der, så kan du være heldig å kapre en god ”jobbeplass”.

Dattera til Hagen
Grønland 10, 0188 Oslo

Som du sikkert ser på bildet så er dette et fargerikt sted. Når jeg drar til denne plassen frister det alltid med noe digg å drikke. Og utvalget er stort. Favoritten min er den mexicanske brusen Jarritos i smaken mango. Altfor søt. Men veldig god.

Oslo Velo
Seilduksgata 23A, 0553 Oslo

En veldig avslappet kafé rett ved Birkelunden på Grünerløkka. Når jeg er her bestiller jeg alltid cortado av en eller annen merkelig grunn. Drikker aldri det ellers. For spesielt interesserte er cortado altså 1 shot espresso, som serveres i en espressokopp, fylt opp med steamet melk.

Bare Jazz
Grensen 8, 0159 Oslo

Jeg husker da jeg først oppdaget dette stedet. Midt i Oslo sentrum åpner det seg et fristed. En slags italiensk oase. Deilig bakgård med varmelamper, hvor man kan nyte fersk traktekaffe og kanskje en sigg. Eller bare kaffen.

Kaffebrenneriet Colosseum
Fridtjof Nansens vei 5 Colosseum, 0369 Oslo

Kaffebrenneriet er jo en kjent kjede her i Oslo. De har mange filialer rundt omkring. Men min personlige favoritt ligger på Colosseum. Grunnen til at stedet har fått et spesiell plass i hjertet mitt er fordi jeg ikke lenger behøver å si noe ved disken. Jeg mener, jeg har kommet dit med tårer i øynene og vansker for å snakke. Men blir alltid møtt med vennlighet. Absolutt stedet med de beste folka. Og, og, og – De har den beste cappuccinoen i byen!
Hvis du ber meg velge min absolutte favoritt blant alle disse deilige druene så sliter jeg. Jeg tar nemlig mine kafébesøk på aller høyeste alvor. Og jeg ser på hvert kafébesøk som en investering. Det blir nesten som å velge blant de 10 barna mine. Så det sier seg selv – det er umulig. Jeg elsker dem alle.

I tillegg til min topp 10 liste, vil jeg også nevne noen andre kafeer som definitivt er verdt et besøk eller 5 hvis du er i Oslo.

Fuglen. I sentrum av byen. Hvis du er tidlig ute, eller bare heldig/tålmodig, så får du plass. En utrolig nydelig plass, men dessverre med alt for få sitteplasser. Lieblings på Løkka. Meget insta-vennlig (for de som er opptatt av det). Skatten på Tøyen. Kafé om dagen, utested om kvelden. Litteraturhuset bør også nevnes. Fin plass, både ute hvis det er fint vær, og inne om du heller foretrekker det. Og selvsagt Ullevålseter, i Nordmarka, hvis du er av den mer sporty typen.

Jeg vil gjerne høre om dine kaféerfaringer. Hvor liker du å sitte? Kanskje vet du om noen skjulte skatter som jeg enda ikke har fått med meg. Tips mottas med takk!

Eline

1 kommentar
  1. Liebling pleide være min favorittkafé, men etter nye eiere overtok og «pusset opp» gikk jeg fullstendig i krisemodus og dyp sorg, som den crazy cafe ladien jeg er. Heimatt har gradvis kommet og fått stor plass i hjertet mitt, en kafé med masse sjarm og fantastisk god kaffe. Nå som sorgen har lagt seg er jeg også klar for å sjekke ut litt flere kafeer og på denne lista fant jeg noen jeg ikke har vært på, som jeg gleder meg til å sjekke ut. Tusen takl fra en kaféfreak til en annen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg