Mine 10 favoritter for tiden

Hei der ute! Hvordan går det? Jeg tenker sånn på alle der ute som kanskje strever litt ekstra i disse tider. Jeg vet ikke hva annet jeg kan si enn at vi må holde ut. Det vil bli bedre.

Dette er meg, i skrivende stund. Jeg har rigget til et eget hjemmekontor, og trives overraskende godt. Jeg jobber beinhardt for å finne større og mindre ting å glede meg over i denne uvirkelige perioden. Og jeg tenkte jeg kunne dele litt med deg der ute. Det er derfor på tide med et nytt innspill i spalten – Eline anbefaler. En smule overfladisk og totalt blottet for psykiatri. Null spons. Bare mine personlige favoritter, som bidrar til å gjøre dagene mine litt finere. La oss slå et slag for litt materialistisk lykke. Og de litt mer usynlige tingene som faktisk også gir glede.

BILDE

Jeg tar jo en del bilder. Gjerne av kaffekopper med leppestiftmerker på. Men aller helst av fugler. Noen ting forandrer seg ikke selv om Covid-19 herjer. Likevel er favorittbildet mitt i disse dager av løvetann. Nydelig gul blomst som har evnen til å sprenge seg igjennom selv den tyngste asfalt. Også kjent om ugress. Uansett, jeg elsker løvetann. Det gir meg håp.

MUSIKK

Hva hører du på i disse tider? Jeg har alltid vært glad i musikk, men nå for tiden bruker jeg det enda mer bevisst enn før. Musikk kan gi håp, glede, og energi. Samtidig som det kan trøste og gi styrke. Fantastisk? Det er to låter som går på repeat nå om dagen. Den nye Mulan-låten til Christina Aguilera, Loyal Brave True. Og en låt av den norske artisten Bendik, Himmelen.

TV

Jeg er jo en 80 år gammel sjel i en snart 30 år gammel kropp, og er derfor en stor tilhenger av lineær tv. Jeg klarer såvidt å uttale ordet Netflix (men jeg vet omtrent hva det er). Det er ikke mye TV jeg ser, men skal jeg velge et favorittprogram må det være God Morgen Norge. Jeg mener, Vår Staude for president!

MAT

Grønn og frisk sin egen veggisrull med falafel går ned på høykant nå for tiden. Nam! Det er nesten det eneste ganen min ber om for tiden. Så jeg lytter til det.

DRIKKE

Her kommer det vel ikke som noen overraskelse at det kaffe involvert. Tine sin iskaffe får seiersplassen denne gangen. Som du ser så eier jeg ingen skam. Men til mitt forsvar har jeg hamstret denne drikken lenge før Corona.

Naturfrisk sin bringebærbrus får en velfortjent andre plass. Anbefales!

PLAGG

Signaturplagget mitt. Ingen over. Ingen ved siden av. Selveste modighetskåpen. Et kupp på en UFF her i Oslo. 125 kroner for en kåpe full av mot. Er det ikke rart hvordan det å bære et bestemt plagg kan gi en litt ekstra piff?

SMINKE

Jeg er langt fra noen sminkedukke. Men jeg setter pris på et morgenstell. Og jeg har noen ting jeg ikke klarer meg uten. Da jeg var tenåring gjorde jeg den store feilen å nappet vekk omtrent alt av øyenbryn. Det betaler jeg for den dag i dag. Bokstavelig talt. Derfor er min sminkefavoritt nå Brow Drama fra Maybelline.

KAFÉ

Til min store sorg holder fleste stamplassene mine stengt nå. Og til dere som vet – dere vet. Jeg kødder ikke med kafébesøkene mine. De tar jeg svært alvorlig, og kaffen blir høyt prioritert. Denne unntakstilstanden har fått meg til å bruke termokopp og benker til en forandring. Men enkelte perler holder koken i gang enda. For eksempel Stockfleths her på Majorstuen.

BOK

De som kjenner meg vet godt at jeg er ingen lesehest. Jeg kan telle på én hånd hvor mange bøker jeg har lest, og flertallet er av Erlend Loe. Men jeg kom over denne Fugleboken for litt siden. En naturhåndbok fra Cappelen Damm. Perfekt for en fugle-elsker som meg.

AKTIVITET

Samle på gatekunst. Det har jo vært et lite Oslo-mysterium. For rundt omkring på enkelte vinduer blir det hengt opp ulik type fotokunst av en ukjent kunstner.

Ryktene vil ha det til at vedkommende vil være anonym. Dette har uansett blitt min personlige variant av pokemon go. Uten GPS. Uten 4G. Bare øynene som verktøy.

Dette var min personlige liste av favoritter for tiden. Hva gir deg glede i disse tider? Kommenter gjerne! Og helt til slutt – Lek, tøys, syng og dans! Lev vel. Lag mat. Spis ostepop. Hva enn som måtte gi deg litt glede nå for tiden. Gjør mer av det!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg