Mellom himmel og jord

Kjære Mommi. Våren er her. Hvertfall i følge kalenderen. I følge den er jeg også snart 30 år gammel. Det er den første bursdagen jeg ser frem til på lenge. Du vet jo at jeg har feiret flere av mine noen-og-tjue-års-bursdager på psykiatrisk avdeling. Det har ikke vært noe særlig å rope hurra for.

Min 30-årsdag blir annerledes. Jeg nærmer meg frihet. For den kan selv ikke Covid-19 ta fra meg. Viruset herjer fremdeles verden rundt. Det skaper stor uro og bekymring hos mange. Jeg kan ikke engang tenke meg hvordan det hadde vært for deg. Du forlot oss et halvt år før det smalt. Nå er du jo her fremdeles, men på en annen måte. Faktisk drømte jeg om deg i natt. Igjen. Det hender ganske ofte at du besøker meg om nettene. Men for litt siden var du er på dagtid også.

Jeg var på stua. Satt godt plassert i sofaen, rett under bildet jeg har arvet av deg. Og ut av intet kom en sterk sigarettlukt. Den var ikke til å ta feil av. Det var Marlboro Gold. Med tanke på at alle vinduene var igjen, og at jeg selv ikke har rørt en sigarett på 3 og 1/2 måned, fant jeg det litt rart. Lukten var der i ca 5 minutter, før den forsvant like raskt som den kom.

Det sies at det å se, høre, eller å lukte ting rundt en som ikke er der, ikke er et godt tegn. At å ha sanseopplevelser som andre ikke kan erkjenne faktisk kan være et tegn på psykisk uhelse. Mange kan nok også bli redde av slike opplevelser.

Bare for å ha det sagt, jeg har alltid fnyst av «Åndenes Makt». Jeg har tenkt at det meste har en logisk forklaring. Har aldri trodd på hverken spøkelser, ånder, eller energier. Og det tror jeg ikke du har heller. Men, det var før vi forlot hverandre i denne verdenen. Før jeg mistet klippen min i dette livet.

Så finnes det kanskje mer mellom himmel og jord enn jeg først har antatt.

Jeg ble ikke redd av sigarettlukten. Langt derifra. For i det øyeblikket skjønte jeg at du var i rommet, og jeg fikk en slags ro. Og jeg er så sykt glad for at du fremdeles finnes. Jeg nekter å tro noe annet, enn at du et eller annet sted, følger med. At du lytter, at du ser, og at du passer på.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg