Med all beskjedenhet

Den konstante gåsehuden på kroppen min minner meg på den uvirkelige virkeligheten vi nå alle lever i. Om nettene drømmer jeg som et uvær, og når jeg våkner tar det ikke mer enn ca 10-15 sekunder før jeg befinner meg i et annet mareritt. Jeg kjenner jeg må jobbe ekstra hardt både mentalt og fysisk i disse dager. Og det regner jeg med at jeg ikke er alene om. Vi er nok flere som har satt inn et ekstra gir nå. Men det er det verdt.

Jeg har de siste dagene innsett hvor mye styrke som faktisk bor i meg. Med all beskjedenhet – jeg er sterk, sta, og kreativ. Dette er egenskaper som kommer godt med i disse tider.

På mange måter er jeg jo godt rustet for denne tilværelsen. Etter årevis med terapi har jeg utviklet en velutstyrt verktøykasse med masse mentale verktøy. I tillegg har jeg jo vært så mye innesperret fra før i mitt liv. Jeg har i store perioder av mitt liv kjent på mange begrensninger. Noe som har ført til at jeg etter hvert har måttet innarbeide meg gode rutiner uansett tid og sted. I tillegg har jeg måttet skape noen trygge rammer ut i fra svært lite.

Men denne evige søndagen tar på for både store og små. Det er det ingen tvil om. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne trylle. At jeg kunne fjerne både vondter og tårer, delt ut klemmer, og reddet hele verden. Men jeg kan ikke trylle. Jeg skulle så ønske at jeg hadde noen kloke ord på lur. Ord som kunne varmet dere der ute. Ord som kanskje kunne lindret litt i en sår tid.

Akkurat nå kjenner jeg meg litt tom. Og litt tung. Og litt trist. Men, det svinger. Jeg tror det er viktig å tillate seg selv å kjenne på de negative følelsene. Det må være lov å kjenne seg både tom, tung, og trist i disse tider. Kanskje til og med sint. Samtidig som det jo er lov til å tøyse, tulle og le. Vi trenger alle de friminuttene vi kan få.

Det gjelder bare å ikke gi seg. For i følge min mormor så er den som gir seg en dritt. Og jeg er ingen dritt. Og det er ikke du heller!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg