Livets balsam

Mitt liv er en floke. Og jeg er redd det ikke finnes en balsam. Personlig har jeg ingenting i mot å gå rundt som et bustetroll. Så lenge det er på utsiden. Men det er ikke det. Disse tuggene, disse flokene, er på innsiden.

Selv ikke børsten min er sterk nok for dette. Ikke balsamen jeg har på badet heller. Tror jeg. Men hva om jeg drikker den? Tenk om det er så enkelt. Som en mirakelkur i flytende form. Den ideen tar jeg patent på. Jeg bare nevner det. Mange kunne nok trengt en mirakelkur i enkelte perioder. Og det hadde nok vært penger å tjene. Livets balsam folkens. Av Eline Skår.

Da jeg var liten ble jeg og en kamerat tatt i å banne. Faen! Helvete! Smalt det fra oss. Vi ble tatt på fersk gjerning av moren hans. Og jeg kan enda huske straffen. Det store såpestykket som traff tungen min. En ting kan jeg si – såpe er ingen gastronomisk opplevelse. Og det er en god grunn til at jeg sjeldent banner høyt i dag. Men jeg banner ofte inni meg.

Kanskje jeg burde lese på innholdslisten før jeg heller nedpå. Hva slags ingredienser har egentlig livets balsam? Og hvor mye av hva trenger man egentlig? Har hørt L’Oréal sin skal være bra. Men er det nok? Og hva skjer egentlig om man drikker den? Det gjenstår å se.

Ingredienser:
Aqua, cetearyl alcohol, glycerim, isopropyl, myristate, + en hel haug andre greske ord.

Når jeg ser nærmere etter så står det faktisk også, do not ingest. Men jeg er født nysgerrig. Må bare prøve. Bare litt. Apropos såpe. Jeg har ikke dusjet på en stund. Kanskje det skal være målet for dagen. Det er mye mestring i små ting, sies det. Og kanskje, bare kanskje drikker jeg litt av balsamen min. For å se hva som skjer. Det er verdt forsøket.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg