Kråker, tilfeldigheter, og håp

Er det ikke rart. Hvordan alle disse tilfeldigheten fører til noe som ikke virker tilfeldig likevel. Jeg så en gang en kråke. Den fløy høyt over meg. Så oppdaget kråken gravlykten. Den som lå på bakken. Rett ved siden av der jeg stod. Målrettet fløy kråken ned til gravlykten, plukket den opp med nebbet, og fløy opp igjen. Med gravlykten.

Har hørt at kråker tiltrekkes av ting som skinner. En gravlykt skinner kanskje. Men Eline betyr fakstisk den som skinner. Og det første ordet som noen gang kom ut av min munn var lys. Tilfeldig?

Intenst. Liksom så mye. Liksom litt mer enn vanlig. Liksom. Prøver å forstå. Søker hele tiden svar. På noe som er. Større enn meg selv. Noe som gir mening. Noe som gir håp.

Må gjøre. Noe hele tiden. Liksom litt mer enn vanlig. Gjøre. Gjøre. Gjøre. Ikke være. Være være. For det gjør liksom for vondt. Jeg gjør noe hele tiden. Men er egentlig aldri. Eller. Ikke nå hvertfall. Gjøre. Gjøre. Gjøre. Har hørt det er bra.

Spiser egg. Helst smilende. Har hørt det skal være bra. Går turer. Mange turer. Har hørt det skal være bra. Kler meg fint. Gjerne i farger. For har hørt det skal være bra. Holder meg aktiv. Trener. Møter mennesker. Har hørt det skal være bra. Tar medisiner. Har hørt det skal være bra. Slutter med medisiner. For har hørt det skal være bra. Drikker kaffe. For å våkne. Har hørt det skal være bra. Men kutter ned, for har hørt det kan bli for mye. Snakker om følelser. Hurra for åpenhet. Er lei meg, men smiler. For har hørt det skal være bra. Urolig i kroppen. Redd. Rastløs. Faktisk så rastløs at jeg sitter på hendene mine. Det har jeg IKKE hørt at skal være bra. Men jeg gjør det likevel.

Hvor ble det av fingeren jeg hadde plantet i jorda? Kan vi ikke fokusere mer på bare å være. Og ikke så mye på å gjøre. Vi kalles human beings på engelsk. Ikke human doings.

Vi er bra nok som vi er. Eller? Tenker på kråken. Og på ting som skinner. Sånn som gravlykten. Kanskje jeg, en vakker dag, også blir plukket opp. Av nebbet til en kråke. Fordi jeg også skinner.

Det er lov å håpe.

2 kommentarer
  1. Jo, du skinner. I kraft av den du er, den spesielle personlighet du har. Du har en egen tiltrekningskraft som det er godt å være sammen med. En vakker dag kommer det nok en og plukker deg opp?

   Besta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg