Kanskje, kanskje ikke

Kanskje har jeg hørt litt for mye på Susanne Sundfør. Kanskje har jeg kledd meg i litt for lite farger. Kanskje har jeg vært for mye inne. Kanskje har jeg ikke vært helt snill med meg selv. Kanskje har jeg sovet dårlig. Kanskje har jeg ikke pustet med magen. Kanskje har jeg for mange tanker. Kanskje har jeg ikke vært flink nok. Klok nok. God nok. Sterk nok. Modig nok. Kanskje jeg bruker ordet, kanskje, litt for ofte.

Mest sannsynlig, ja. Men det er, etter min mening, et godt ord. For en litt usikker sjel er kanskje mer enn bra nok. Kanskje, er egentlig ganske fint. Det er akkurat passe bindende, uten å være forpliktende. Akkurat slik jeg vil mitt liv skal være.

Dessuten ruller ordet, kanskje, bedre på tungen enn skal og burde. Hvertfall på min tunge. I min munn er kanskje trygt. Ordet, ja, er kanskje greit å få, men kan være vanskelig å levere fra seg. Derfor bruker jeg heller kanskje så ofte jeg bare kan.

Kanskje holder alle muligheter åpne. Hvertfall i min verden. Kanskje er akkurat passe uforpliktende. Kanskje er aldri skrevet i sten. Skal vi møtes i dag? Kanskje. Kan du spise frokost i dag? Kanskje. Skal du vaske huset? Kanskje. Kan du ta medisinene dine? Kanskje. Kanskje, kanskje ikke. Et svar, et ord, som kanskje er provoserende å få, men enkelt å gi fra seg. Mitt 29-årige liv har vært alt annet enn enkelt. Kanskje ikke så rart jeg ofte tyr til dette enkle ordet likevel. Kanskje gir muligheter, ikke begrensninger.

Ordet, kanskje, kan bety så mye. I mitt tilfelle betyr det ofte – ja, det vil jeg veldig gjerne, men jeg vet ikke hva slags psykisk tilstand jeg er i, og jeg syns det er ubehagelig å snakke om. Ergo, kanskje. Men, kanskje, kan like ofte bety – nei ikke faen, det vil jeg ikke, men jeg vil kjøpe meg litt tid med dette enkle ordet, for jeg tør ikke si meningen min høyt.

Så kanskje jeg bruker kanskje litt mye. Men det er trygt og enkelt, og det tvinger meg ikke til ting. Feigt? Eller litt klokt kanskje. Kanskje, kanskje ikke.

2 kommentarer
  1. Kloke ord som er veldig gjenkjennbare. Kanskje er også for meg et av de tryggeste ordene som finnes. Mulig det er både feigt og klokt som du sier. Antageligvis er det begge deler. En ting er i hvert fall sikkert: Ingenting kan være helt sikkert, så da må vel alt være kanskje. Paradoksalt? Kanskje.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg