Jeg skal være med i en NRK-serie – det er Sinnssykt

Endelig kan jeg dele dette. Dette noe som jeg er veldig stolt av å være en del av. Siden september i fjor har jeg hatt sommerfugler i magen. Jeg ble nemlig kontaktet av NRK fordi de var i gang med å lage en dokumentarserie, og de ville ha med meg.

Foto: NRK

Den skulle handle om unge voksne med alvorlige psykiske lidelser, og om de ressursene disse menneskene også har. Jeg likte konseptet veldig godt så jeg behøvde ikke tenke lenge før jeg sa ja.

Jeg er jo veldig åpen som person, og jeg tenker at åpenhet om psykisk helse/uhelse er viktig for å bryte ned tabuer, og for at vi skal få det bedre med oss selv. Jeg tenker at dette programmet kan være med på å redusere stigma rundt psykisk sykdom. Og jeg tenker at hadde denne serien fantes da jeg var yngre, ja så ville jeg kanskje spart meg for mye redsel. For kanskje ved å snakke om det kan vi ufarliggjøre det litt.

Alvorlig psykisk sykdom kan være farlig, men det å snakke om det er ikke det. Og man er så uendelig mye mer enn diagnosen sin.

Serien ledes av den modige og tøffe Cecilie Kåss Furuseth. Hun ønsker at det skal bli lettere å leve med og snakke om alvorlige psykiske lidelser. Dette er hun ikke alene om. Vi blir igjennom programmets 6 episoder kjent med henne, med flere andre unge voksne, og med de ulike utfordringene disse menneskene har. Jeg er med i episode 5.

Foto: NRK

Nå håper jeg at du som leser dette også gjerne vil se programmet. Det handler om psykisk helse. Det handler om deg, og meg. Og det handler også om en god porsjon håp.

Følg med! Mandag 11.mars blir alle episodene tilgjengelig på NRK nett-tv, og første episode sendes på NRK3 kl.20.20.

#nrk #nrkp3 #sinnssykt #psykiskhelse

7 kommentarer

Siste innlegg