Jeg liker fine ting

Blomsterkjoler. Vinrøde kåper. Grønne planter. Store vinduskarmer. Fint lys. Rosetter i taket. Melkeskum på kaffe.

Hvite stearinlys. Fregner. Smilerynker. Notatbøker. Bortgjemte kaféer. Sort blondeundertøy. Store puter. Fugletatoveringer. Silkebånd. Og nyvasket sengetøy.

Jeg liker fine ting. Materialistisk lykke. Hverdagsluksus. Estetikk. Kall det hva du vil. Fine ting gjør meg glad. Men hva øynene mine finner vakkert er ikke sikkert at er det samme for deg. For vi er alle ulike, med ulike preferanser. Men jeg tror vi alle setter pris på behagelige ting å hvile øynene på.

Vi har forskjellig smak, og vi tiltrekkes av forskjellige ting. Det syns jeg er spennende. For hva bestemmer egentlig at noe er fint eller vakkert? Hva styrer skjønnhet og estetikk? Og hva gjør at vi mennesker har forskjellig smak?

Hva tror du?
Hva syns du er vakkert?

Som tittelen på innlegget sier så liker jeg fine ting. Jeg ønsker ikke å kun fremstå som en overfladisk diva, selv om jeg jo er det og. Men vi mennesker er aldri bare én ting. Jeg er overfladisk ja. Men ikke alltid. Ikke hele tiden. Jeg liker fine ting. De tingene øyet kan se. Men jeg evner også å se annen type skjønnhet. Den som er litt mer bortgjemt. Som skjulte skatter dukker vakre ting opp overalt. Jeg behøver ikke lenger bruke GPS eller skattekart, for jeg har lært meg å lytte med øynene og å se med hjertet.

Fine ting er overalt. Det er ikke alle dager jeg klarer å se alt, men jeg øver meg. For det finnes så mye vakkert. Så mye skjønnhet. Og som regel er det rett foran nesen min.

Øyekontakt med en jeg liker litt ekstra godt. Gamle mennesker som holder hender. Musikk som fører til fri dans. Barn som leker, og voksne som blir med. Å få andre til å le. Sånn med magen. Å se gode egenskaper gå k arv. Fremmede menneske som, uten å snakke, løser logistikken på fulle busser. Når man kjenner noen så godt at et enkelt blikk kan fortelle en hel historie.

Ja, jeg liker fine ting. Både det øyet kan se, og det man kanskje må lete litt for å finne. Den type skjønnhet som du kjenner langt inni hjertet.

Hva liker du?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg