«Jeg er her»

Våkner brått. Hiver etter pusten. Usikker på om det er marerittet eller virkeligheten som skremmer meg.

Men det gjør vondt. Det er det ingen tvil om. Både knotten og skrotten verker. Hjertepumpa får kjørt seg. Det prikker i hendene, og snører seg til i brystet. Et ubehag som raskt sprer seg til hele kroppen. Som om dynen har blitt av bly.

Av redsel spretter jeg opp av sengen. Slår meg selv både i ansiktet og på lårene. «Jeg er her», hvisker jeg ut av munnen min. Tre små, men ganske kraftfulle ord. Det er fremdeles vanskelig å puste. Som et uvær raser tankene. Nå rabler det helt for meg, tenker jeg. Noe er fryktelig galt, og jeg holder på å gå i stykker, fortsetter tankene.

Angst er ikke farlig. Fryktelig vondt og ubehagelig, ja. Men ikke farlig. Det er kroppens måte å si i fra på. En slags overlevelsesmekanisme. Et alarmsystem med navn amygdala i full blomst. Et enkelt språk, fra kropp til sjel, om at fare er på ferde.

«Jeg er her», sier jeg til meg selv. Høyt denne gangen. Jeg fortsetter å klappe meg selv på lårene. Og litt etter litt finner jeg tilbake til pusten. Sliten. Føles som om kroppen har løpt maraton. Hodet også. Jeg sier til meg selv – du klarte det denne gangen og. Nå har klappingen flyttet seg fra lårene til skuldrene. For jeg har all grunn til å være stolt av meg selv.

Angst er ikke farlig, nei. Men dessverre kan det oppleves slik for mange. Og for meg er dette en gjenganger. Disse svette nettene. Hiving etter pusten. Tårer som spruter. Og en evig usikkerhet på virkeligheten. Men jeg kjenner det igjen. Det utrygge trygge. Det som kommer snikende på. Det er vel bare det at jeg er litt lei. Og det må være lov. Jeg kjenner jeg både er utålmodig og ivrig etter noe bedre. Det velger jeg å tro at er en god ting.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg