I mitt rette element

Da vekkerklokken ringte i dag var det omtrent så jeg slo hjul ut av sengen. Som den dedikerte kafé-gjesten jeg er har jeg telt ned dager. Jeg har i dag trålet Frogner rundt for å finne et åpnet Kaffebrenneri. Regnet og vinden stoppet ikke meg. Nå sitter det en våt, men lykkelig sjel på kafé i Skovveien. I mitt rette element. Med en svart kaffe foran meg, og med notatboken i fanget.

Jeg er nok ikke Oslos eneste trofaste kafé-gjest. For rundt meg ser jeg flere kjente fjes. Vi er ikke akkurat på fornavn enda, men vi nikker høflig til hverandre. Og det holder lenge for meg. Kanskje de andre også har telt ned dager. Kanskje de andre også er lettet over at de rødeste dagene i 2020 nå er bak oss.

Planen for dagen er intet mer enn å sitte akkurat her til krampa tar meg. Jeg skal suge til meg alt jeg får av kaffelukt, øyekontakt, og smil. Akk ja. Dette kafé-livet. Det gir meg så mye. For meg er det mye mer enn en god kopp kaffe. Det er en fin grunn til å stå opp om morgenen. En trygg og varm plass å sitte. Påfyll av ytre stimuli. Noe som er høyst nødvendig. Jeg får se andre mennesker. Noen glade. Noen triste. Noen midt i mellom. Mennesker i alle aldre, farger, og fasonger. Jeg elsker det!

Corona har tatt, og tar fra oss mye. Men viruset skal ikke ta fra oss alt. Derfor tviholder jeg på den luksusen jeg har igjen. Som å gå på kafé.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg