Hvordan bæsjer ugler?

Hva kan jeg gjøre i dag som er bra for meg? Jeg liker ikke denne versjonen av meg selv. Denne Eline’n er ikke bra for meg. Ikke bra for noen. Lavpunkt!

Min idiotsikre plan var ikke så idiotsikker likevel. En halvliter før klokken 9. Alkohol. Eller var det hasj? Hasj kan jo ikke drikkes. Men balsam kan. Den er flytende. Men det har jeg prøvd. Ventet i spenning på en magisk reaksjon. Men jeg kan røpe at det eneste som skjedde var at jeg ble kvalm. Skjerp deg, Eline. Ta deg sammen nå og rist litt godt i den forbanna verktøykassa. Tenk. Fokuser på én tanke om gangen. Prøv.

Hva kan jeg gjøre i dag som er bra for meg? (Kanskje det beste spørsmålet som har dukket opp på lenge).

Ta 1 time om gangen. Puste. Med magen. Skrive. Sitte i parken. Drikke kaffe. Se på TV. Ikke snakke mer med fremmede mennesker. Men er dette nok? For jeg orker faktisk ikke drikke mer balsam. Denne situasjonen krever handling.

Har mitt liv virkelig blitt slik. Eller er jeg i en annen form for dimensjon. Jeg vet ikke hva dimensjon betyr engang. Men jeg vet å sette pris på et godt ord. Sånn som molefonken. Jeg liker klangen i det. Melankoli også. Det er et godt ord. Det er bare betydningen som ikke er så god.

Jeg prøver å slå meg selv litt på beina. Og litt lett i ansiktet. Hva skjer? Jo, jeg får røde kinn. Naturlig blush. Sitter fortsatt i parken. På samme sted som de andre dagene. De som fløy forbi. Prøver å hente frem et godt minne. Noe som kan få meg til å trekke på smilebåndet. Ja, kanskje til og med le.

Det første som dukker opp i hodet mitt er, av en eller annen grunn, da lillebroren min spurte meg om hvordan ugler bæsjer. Han kan ikke ha vært mer enn 4 år. Jeg husker jeg ikke klarte å svare på det. Latteren sto i veien. Men for et spørsmål! Jeg ler faktisk nå. Alene. For det er et godt minne. Og jeg er glad jeg har en hukommelse som enda fungerer. Hvertfall mesteparten av tiden. Jeg har klare ting jeg skulle ønske jeg slapp å huske. Men det har vi vel alle.

Tilbake til i dag. Til solen. Og parklivet. En dag er vel bare en dag. Trenger ikke legge så mye i det. Men timene blir lange. Derfor tar jeg 1 tine av gangen.

Hva skal du gjøre i dag som er bra for deg?

1 kommentar
  1. Jeg ble med familien på sykkeltur og familiemiddag og stranda og holdt kjeft og latet som at jeg er normal og fornøyd med tilværelsen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg