Hvis julen blir lang…

Er du lei av å gå frem og tilbake til kjøleskapet? Har det blitt litt mye Olsenbanden? Eller kanskje du, som jeg, allerede har ryddet i alle skuffer og skap? Vi har de rødeste dagene bak oss. Heldigvis. Men kalenderen viser at det fremdeles er noen dager igjen til hverdagen. Dette er ikke tiden for å holde tilbake på tips og triks til å få tiden til å gå litt raskere. Uansett alder så er det aldri for sent å leke litt. Vi mennesker er kreative vesener. Og jeg tror vi alle har godt å hente frem barnet i oss. Kanskje spesielt i den tiden vi er inne i nå. Vi skal ikke bry oss så mye om hva andre måtte tenke eller mene om oss. De aller fleste har nok med seg selv og sitt. Det må jeg ofte minne meg selv på. Ikke noe er for teit. Så lenge vi følger Kardemommeloven. Jeg er ikke redd for leke. Heldigvis. Mine kreative evner er ofte redningen min. De gir meg etterlengtede friminutt i en tid hvor det ellers er mye alvor.

Hva som får meg i godt humør er ikke sikkert at vil ha samme effekt på deg. Men har du noen gang hinket gatelangs uten å le? Eller sunget nasjonalsangen baklengs uten å bli i litt bedre humør? «Aj iv reksle etted tednal». Eller forsøkt å hoppe opp og ned uten å smile? Sistnevnte må da være verdt et forsøk? Jeg startet dagen i dag med å ta bilder av meg selv ute i møkkaværet. Men en paraply som vrengte seg, og med en hoppende kropp. Kleint? Det kommer an på øyet som ser. Om du ikke selv blir i godt humør av det, så kan du banne på at de som går forbi deg blir det.

Et av blinkskuddene jeg tok.

La oss ta en nærmere titt på dette fjeset.

Å erstatte nok en film av Olsenbanden med litt regn i fjeset er kanskje det lureste jeg har gjort på lenge. Og med YR sin dystre spådom for resten av året, tar jeg dagens erfaring med meg.

Kan det noen gang bli nok av hoppebilder fra selvutløser? Det gjør nytten sin for meg hverfall. Det er noe befriende med å leke. Å tulle og tøyse litt. Kanskje du har en eller annen guilty pleasure. Om hoppebilder ikke er din greie, så finnes det jo et hav der ute. Mulig jeg i dette øyeblikk er litt rusa på egen lek og lykke. Men jeg tillater meg å nyte dette deilige friminuttet mens det er. Jeg kan jo også legge til at jeg spiller Disney-musikk i bakgrunnen. Noe som også i stor grad hjelper på. Synger Pocahontas sin «farger i en vind» med full innlevelse. Selv om jeg ikke akkurat kan måle med meg Anita Skorgan, så kan jeg melde om at røykeslutten min har hjulpet på. Null skam her. Har enda ikke fått naboklager, så jeg ser ingen grunn til å stoppe.

Ikke noe er for teit eller kleint. Vi fortjener alle et pusterom i disse tider. Ikke alle har like godt utbytte av å leke Disney-prinsesse. Ikke alle profiterer like mye på å synge nasjonalsangen baklengs heller. Men jeg er 100 prosent sikker på at du har noe lurt på lur. Hva som helst som måtte gi deg friminutt. Så håper jeg at dette var til litt inspirasjon.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg