Hva er dine lyspunkter?

«Hei, kan du være så snill å ringe meg? Er redd jeg ikke er rustet for denne nedstengningen». To små setninger, fulle av desperasjon. Sendt til psykologen min. Jeg lurer på hvor mange slike meldinger som har blitt sendt rundt den siste tiden…

Minner om Lov om Egenomsorg paragraf 2Retten til å synes litt synd på seg selv

Jeg hadde nok et svakt øyeblikk da meldingen ble sendt. Rettelse, en svak dag. Kanskje undervurderte jeg meg selv der. Men med all beskjedenhet, jeg har jobbet beinhardt gjennom dette corona-helvete. Og det er det mange med meg som har. Selv om det er lov å synes litt synd på seg selv, betyr ikke det at man skal drukne i selvmedlidenhet. Alt med måte. Det bor så mye i meg. Faktisk er jeg full av gode ressurser og egenskaper. Og jeg er ikke unik. Tenk på alle de gode ressursene som finnes der ute! Dette er ikke tiden for å holde tilbake gode tips og triks. La oss dele mer av verktøyene vi har. Det er ikke bortkastet. Langt ifra! 

Forslag til meg: 
Sett av akkurat passe med tid til å synes litt synd på deg selv. Når denne tiden er over, så forsøk å flytte fokus fra inn til ut. Hva legger du merke til? Ser du smil rundt deg? Ser du stjernene? For de er der, uansett hvor mørkt det kjennes. Hva gir deg godfølelse? Hva er dine lyspunkter? Stort og smått. Noter de gjerne ned, for å gjøre det enda tydeligere. 

✨ Dagens første kaffekopp
✨ Den daglige sms-utvekslingen med bestemoren min 
✨ En ny god låt på ørene 
✨ Turer i iskald luft
✨ Lag på lag med ullplagg
✨ Mitt personlige danseshow på stuegulvet

Det er lov å være lei seg nå. Det er lov til å være skuffet, sint, frustrert. Men like lov er det å tillate seg å kjenne glede. Du har lov til å le tross alvoret i verden. Kanskje er det nå vi trenger pausene latter gir oss mer enn noensinne. Hva er dine lyspunkter for tiden? Fortell meg gjerne! 

2 kommentarer
  1. Det er lov å være sint, føle på urettferdighet. Det er lov å skrike, rope ut sin misnøye. Det er lov å trampe i gulvet, slå i bordet (ikke så det går i stykker)
   Det er lov å le, søke opp det som er tullete og dumt. Det er lov å samle på dumme ting som blir sagt og gjort og le av det.

   Besta

  2. Jeg har flere av de samme lyspunktene som du har skrevet over; den første kaffekoppen, daglige turer i frisk luft med musikk på ørene:)

   Ellers har jeg også følelsen av å starte på en ny bok på listen min, og ikke minst de ukentlige Farmen Kjendis episodene haha<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg