Gjør du dette er det umulig å ikke bli glad..

Mulig jeg er litt preget av all den gode musikken jeg hører på for tiden. Den siste uken har jeg startet dagene med mine nye venner Whitney, Tina, og Bonnie. Skal forresten hilse fra de. Så til tittelen på innlegget. Det kan nok høres ut som en VG+ sak. Det er det altså ikke. Kun noen ydmyke tips fra meg til deg. Prøver du deg på ett eller flere av disse tipsene kan jeg garantere deg et trekk på smilebåndet.

Hinke gatelangs
Om du hopper eller hinker, det spiller ingen rolle. Vi har forskjellige preferanser. Det viktige her er at du er ute blant folk. For da kan du nemlig begynne å telle smil der ute. 

Mate småfugler
Vær fugledamen for en dag. Lite får meg til å bli så full av lykke som når fuglene flokker seg rundt meg. Og fuglene blir jo minst like gira. Det er vinn-vinn. 

Snakke baklengs 
Det virker kanskje litt barnslig, kanskje ikke helt pedagogisk riktig. Men stol på meg. Du vil ikke angre på litt baklengs-prat. Erab vørp, rof ted re eksnag ås yøg!

Bevege kroppen til 80-tallsmusikk
Min personlige favoritt å danse til er Cheri Lady av Modern Talking. Gi meg en kald Pepsi Max og denne godlåta på full guffe, og rockefoten får leve fritt. 

Ta hoppebilder
Dette fungerer veldig enkelt, og det slår aldri feil for meg. Sett mobilkamera på selvutløser og hopp i vei. Kan gjøres alene, men aller helt sammen med noen. Delt glede dobler gleden.

Jeg vet godt at det ikke alltid er like lett å smile eller le når man har det tøft. Hvertfall ikke sånn genuint. Og det er kanskje ikke når man er nede i kjelleren at det frister å snakke baklengs, eller å danse rundt. Jeg vet med meg selv at det på mange måter krever så uendelig mye mer å gjøre slike ting når man ikke føler seg på topp. Og det kan også være vanskelig å komme på slike barnlige verktøy. Nettopp derfor har jeg nå skrevet de ned. Gode ting kan ikke repeteres ofte nok. Og jeg gjentar – du har lov til å le tross alvor i verden. Jeg husker tiden etter min mormors død. Trodde aldri jeg ville være i stand til å le igjen. Ikke sånn med magen hvertfall. Og hvis jeg plutselig lo føltes det som om jeg gjorde noe ulovlig. Det er ikke ulovlig i le. Jeg vet jo det nå. Uansett hva du finner gøy, uansett hva som får deg til å le, så gjør mer av det. Humor og latter gir oss gode pustepauser i en utfordrende tid. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg