Fridag, fulgedamer, og fugleloven

Det eneste vinduet med lys i var mitt eget. Med knekkebrød i den ene lommen og med litt håp i den andre tuslet jeg ned til parken. Spent som et lite barn før jul. Få sekunder sekunder senere var jeg omringet av nye venner. Nå forstår jeg hvorfor Fugledamen driver med dette. Selv før lysets utbrudd. Men også fugledamer trenger fri innimellom. Jmf. Fugleloven, paragraf 3. Sånn sett er det jo fint at vi kan bytte på litt.

En god natt med søvn. Flere timer sammenhengende. Uten å våkne i svette og tårer fra vonde mareritt. Står opp akkurat passe tidlig, akkurat passe uthvilt, med akkurat passe ro i sjela. Skrur på radio. Setter på kaffen. Lager en skikkelig frokost. Ikke fordi jeg må. Ikke fordi jeg burde. Heller ikke på autopilot. Men fordi jeg vil. På min fridag lytter jeg til kroppen. Og den sier jeg skal gjøre som jeg vil. Den sier jeg fortjener å ha det bra. Den sier også at jeg har god tid. At jeg ikke behøver å stresse. På min fridag trenger jeg ikke flykte. Ikke fra noe, ikke til noe. Derfor nyter jeg radio, kaffe, og frokost i akkurat passe tempo. Når jeg føler for det bytter jeg ut pysjen med en fin kjole, og tar resten av morgenstellet på badet.

Resten av dagen fyller jeg med mine favoritt-sysler. Fordelt i akkurat passe mengde tid. Jeg sitter på kafé. Skriver akkurat passe mye. Går tur i en av byens grønne lunger. Treffer en god venn. Jobber litt med prosjekter. Alt dette med akkurat passe ro i sjela. Og når kvelden kommer er jeg ikke lenger redd. For jeg tar med meg min akkurat passe ro hjem. Stedet hvor trygghet og balanse spirer. På min fridag gruer jeg meg ikke for å legge meg når mørket kommer. For jeg er trygg. Og jeg vet en god natt med søvn venter. Slik kan jeg lade opp, til nok en fridag.

Hvordan ser din fridag ut? Hvis du kunne velge fra øverste hylle?

Jeg er svært visuell av meg. Noe som både er til glede og frustrasjon. Men å se for meg det jeg ønsker, er til stor hjelp. På min øverste hylle er følgende ting: innhold (av akkurat passe karakter), trygghet, og balanse. Min fridag inneholder ikke de største ting. Det er kanskje ikke mye jeg krever. Litt god søvn, tid til frokost, og litt ro i sjela. Så er min konstruerte fridag kanskje ingen umulighet. Selv ikke for meg. Selv ikke for en fugledame. Det er fine ønsker, som absolutt er mulig å oppfylle. Trenger ingen magisk fe engang. Dette er ting jeg selv kan få til. Med litt øvelse kanskje. Å bryte inngrodde mønstre er ingen enkel sak. Men det er fult mulig å gjøre endringer. Ved hjelp av små justeringer. Litt etter litt, kan også jeg nå drømmene mine. Banalt eller enkelt som det jo kan høres ut. Søvn, mat, aktivitet, hvile, og en balanse mellom disse tingene, er helt grunnleggende for oss alle om vi skal fungere i hverdagen. Det gjelder da også for meg. En god natt med søvn og en trygg og god start på dagen, er helt essensielt. For er grunnlaget sikret, øker også sjansen for en god dag.

Så tusler jeg hjem igjen. Det er lys i alle vinduene nå. Lommene er tomme for knekkebrød, men alltid fulle av håp.

Fugleloven:
Paragraf 1 – Ingen fugler skal diskrimineres. Ingen fugledamer heller. Med håp i hver fjær, og med mot i hvert vingespenn.
Paragraf 2 – Vær mot fuglene slik du vil at fuglene skal være mot deg.
Paragraf 3 – Hver en fugl, og hver en fugledame, har krav på fridager.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg