Fra en vitaminpille

God morgen solstråler! Det ble jeg kaldt da jeg var liten. Solstråla, eller vitaminpilla. Det er vel lite ved meg som har minnet om solstråler eller vitaminer den siste tiden. Men akkurat i dag våknet jeg med et smil. Det slo meg at jeg, første gang på lenge hadde sovet en hel natt igjennom. Fra ende til annen med øynene lukket. For folkens, det er forskjell på god og dårlig søvn.

I går ble en meget innholdsrik dag for meg. Med program fra morgen til kveld. Det er sjelden kost her i gården. Og kanskje, bare kanskje, var det derfor jeg sov som en stein akkurat i natt. En god kombinasjon mellom søvn, mat, og aktiviteter, bør ikke undervurderes. Det gjelder bare å finne den balansen som passer for akkurat deg. For er ikke de grunnleggende fysiologiske behovene dekket, tror jeg det kan være vanskelig å drive med problemløsning.

På mange måter ble jeg som et lite barn igjen i går. Kanskje var det fordi jeg traff bestemoren min. Kanskje var det fordi moren min og jeg besøkte min mormors grav for første gang. Jeg tror det. I bilen, på vei til kirkegården, skjedde det noe magisk. For midt på en åker lyste den guleste gulfargen opp. Jeg ropte ut: mamma vi mååå stoppe her! Det må være det vakreste jeg har sett på lenge. Solsikker i mengder, på høyde med meg selv.

Jeg tror jo ikke helt på tilfeldigheter. Ikke er jeg særlig god på sannsynlighetsregning heller. For hva er sjansen for at akkurat vi skulle være akkurat der akkurat da? Vi fikk tatt noen fine bilder fra åkeren. Og vi fikk plukket med oss et par av solsikkene for å legge på mormoren min sin grav.

Som et lite barn på julaften ble jeg overveldet av alt det vakre rundt meg. Magi finnes overalt. Og dette ble noen øyeblikk jeg sent vil glemme.

Jeg håper alt er bra med deg der ute. At du finner din balanse. At du opplever hverdagsmagi en gang i blant. Lev vel, lag mat. Over og ut, fra vitaminpilla.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg