Et ultimatum

I dag våknet jeg til at regnet trommet på vinduet mitt. Det er helg, og det ser ut til å til og med fuglene har tatt litt fri. I kjent stil følte jeg meg litt som været. Men i stede for å gråte i takt med regndråpene, ga jeg meg selv et ultimatum.

Enkelte dager krever nemlig at jeg er litt streng med meg selv. Og i dag er en slik dag.

Eline, i dag har du to valg. Du kan 1. Bli hjemme i leiligheten. Isolere deg selv fra andre. Og drukne i tårer og selvmedlidenhet. Eller du kan 2. Få rumpa di i gir. Stelle deg, kanskje litt mer enn ellers, og komme deg ut. Jeg kan allerede nå avsløre at jeg valgte alternativ nummer 2.

Selv om jeg er en svært sammensatt person, så setter jeg også pris på enkle ting. Fine ting. Og jeg liker å pynte meg. Tenk at litt ekstra sminke og en fin kjole kan snu en litt dum dag. Det virker kanskje enkelt, banalt, og en smule overfladisk. Men det har en funksjon. Faktisk kjenner jeg allerede nå at humøret har steget et par hakk.

Jeg er i en litt frynsete og skjør periode nå. Så i går fikk jeg en oppfordring av behandleren min. I enkelte perioder syns jeg tankene raser i litt for stor fart for hodet mitt. Konsentrasjonen blir dårligere, og det blir vanskeligere å holde fokus. Jeg blir sliten av meg selv. Men selv i disse periodene klarer jeg noen ganger å finne pauser. Og det er verdt å utforske. Oppfordringen fra behandleren min var å leke litt detektiv. Å forsøke og holde fokus på fokus. Rett og slett registrere disse pausene. Kortere eller lengre. Hva, når, hvordan, og hvorfor.

Jeg bruker ofte skrivingen bevisst for å samle tanker. Det fungerer for meg. For selv om hodet kan ha 1000 tanker samtidig, så klarer jeg kun å skrive ned en av gangen. Og slik holder jeg litt på det fokuset som er igjen likevel. Dagens oppgave til meg selv blir derfor å skrive ned disse pausene, hva som faktisk skjer, dersom jeg er så heldig å få noen.

Fortsettelse følger…

1 kommentar
  1. Du har god smak, kan godt å sminke deg slik at du ser vakker ut. Du har en god veileder i ditt indre som vet å følge opp det som din psykolog gir deg tips om. Håper du får en fin, spennende dag som gir deg ro og tilfredsstillelse om hva livet kan gi deg.

   Besta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg