En deilig skrekkblandet fryd

En kraft. En evne. Eller en utrolig overlevelsemekanisme.

I følge faren min er jeg en superhelt. Han er kanskje en smule subjektiv. Men han er ikke dum. Og kanskje er det en liten sannhet i hans sammenligning. For som med superhelter flest, trenger jeg også å temme kreftene mine. Hvertfall lære meg å håndtere de. Og kanskje, bare kanskje, vil jeg etterhvert være i stand til å styre evnene mine mer.

Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det slik før. For om jeg egentlig er en superhelt, så har jeg jo store grunner til å juble. Mitt ønske fremover er derfor å utforske evnene mine med nysgjerrighet og optimisme. Ikke lenger med skam og avsky. Og forskjellen der er enorm. For jeg er her fremdeles. Ikke på tross av, men takket være, mine evner. Det gir meg grunn til å heve hodet. Det gir meg grunn til å være stolt.

I mine øyne er det stor forskjell på å akseptere en situasjon og på å resignere. Det vet jeg nå. Den som gir det er en dritt, er det noen som sier. Jeg hverken vil være, eller er, en dritt. Jeg er en snart 30 år gammel kvinne, stappfull av pågangsmot, kreativitet, og spennende evner. En superhelt, om du vil.

Gode ting skjer i mitt liv. Og jeg er for første gang på lenge klar til å ta i mot. Faktisk står jeg klar med åpne armer. For hva er det verste som kan skje? Jeg vet ikke. Det er klart det eksisterer en form for risiko. En risiko for å bli skuffet. Det er sånt som skjer når man har forventninger. Bevisst eller ubevisst. Men det hører livet til. Både skuffelser og forventninger. Skummelt? Spennende? En deilig skrekkblandet fryd.

2 kommentarer
  1. Du har god grunn til å være stolt.
   Født med et vakkert utseende, en vakker kropp og ikke minst, stor intelligens og en utmerket evne til å uttrykke deg.

   Besta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg