Bursdag som innlagt

Så hva ønsker du deg Eline? Ingenting, svarer jeg høflig og rødmer. Jeg vil jo ikke være til bry på noe vis. Men sannheten er at jeg ønsker meg flere ting. Frihet, ro, og sjelefred blant annet. Men er det mulig å be om det? Det er kanskje for mye å be om. For mye å ønske seg.

Jeg er 28 år gammel i dag. 28 år og innlagt på psykiatrisk. Det er spesielt. Men etter en samtale med overlegen i går fikk jeg fri til å feire dagen hjemme med kjente og kjære. Det er jeg så ufattelig glad for.

Jeg skal være brutalt ærlig. Jeg trodde lenge at jeg ikke kom til å være her for å feire denne dagen. Men her er jeg altså. Med finstasen på og med noe godt i glasset. Greit nok så våknet jeg kanskje ikke til frokost og sang på senga, men jeg er i live. Og det betyr mer enn noe annet.

Det er mye jeg skulle ønske at var annerledes med mitt liv. Men jeg må ikke glemme hvor heldig jeg er. Jeg har tak over hodet, nok mat til å mette, og ikke minst så har jeg folk rundt meg som jeg vet bryr seg. Det er dagen i dag et bevis på.

Kontrastene er likevel litt store. Mobilen min durer i ett sett. Hilsener renner inn. Men på sykehuset er det få som nevner noe. Nåvel så er jeg på en psykiatrisk avdeling, og jeg hadde ikke forventet noe heller. Det skal sies at jeg fikk en forsiktig bursdagsklem av primærkontakten min tidlig på morgenen. Og det betydde så uendelig mye. Jeg har tross alt bursdag, men er på et sykehus.

Jeg sov urolig natt til i dag. Faktisk våknet jeg rundt klokken 2, gira og tent som et lys. Jeg pleier å si at bursdager ikke betyr noe for meg, og at det ikke er så viktig å bli feiret. Vel, det er løgn. For inne meg finnes et lite bursdagsbarn som rett og slett ønsker å feire livet. Frem med champagnen og finstasen. Bukke, nikke, neie, snu oss omkring. Jeg fyller år!

Hurra! Hurra! Hurra!

3 kommentarer
  1. Om man ser tilbake
   er er det rart
   hvor kronglete
   veien har vært
   men man har tross alt
   lært

   Det virker kanskje slik
   at man flyter på samme plass
   men tilbakeblikk røper
   langsom forandring, og noen ganger rask
   Håper du møter bedre tider med et gledelig
   pladask

   Gratulerer med dagen. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg