Åpen for å bli positivt overrasket

Kjære Mommi,

I dag er det 5.april, og påsken 2021 er snart over. Heldigvis. Jeg er ikke så glad i ferier og høytider. Det er akkurat som om utfordringer og problemer blir forsterket. Kontrastene fra hygge og kos til ensomhet og lidelse blir sterkere. De røde dagene er langt fra hygge og kos for mange. Psykiske lidelser tar ikke ferie selv om kalenderen viser det.

Men Mommi, denne påsken har gått både fortere og bedre enn ventet. Og jeg vet du er stolt av meg. For jeg har passet på å være god mot meg selv (nesten) hver dag. Så er det kanskje ikke skrevet i sten at hver ferie må tilbringes i fosterstilling. Jeg er nemlig åpen for å bli positiv overrasket. Og denne påsken har overrasket meg litt. Det har ikke bare vært blomster, men livet er jo ikke bare det heller. Faktisk tror jeg at jeg kommer litt styrket ut av disse dagene. Litt på grunn av fine mennesker rundt meg, men mye på grunn av egen innsats. Jeg jobber beinhardt hver eneste dag. Men livet bør ikke leves kun på hvite knoker. Derfor øver jeg på å nyte de gode øyeblikkene når de kommer. Og øvelse gjør mester, er det noe som heter.

Mens jeg skriver til deg nå lar jeg disney-klassikeren Pocahontas surre i bakgrunnen. Det er en av mine favoritter. Pocahontas snakker med piletreet. Som er bestemoren hennes. Så klok, så varm, og morsom. Som deg.

«Lytt med hjertet nå, du vil snart forstå», synger bestemor piletre.

Hadde du vært i live nå, så hadde jeg såklart vært hos deg. Vi hadde løst verdensproblemene sammen, mens vi flesket oss til i sofaen din. Men «bare» fordi du er død betyr ikke det at vi ikke har kontakt. Jeg snakker til deg daglig. Men det vet du jo. For du svarer meg i drømmene. Vær så snill, ikke slutt med det. For jeg husker fremdeles stemmen din. Varm som en sommerdag. Full av godhet. Og litt preget av sigaretter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg