Akkurat passe

Under en glødende varmelampe. Med en rykende fersk kopp kaffe plassert foran meg. Den friske høstluften kombinert med svak parfyme og en liten Marlboro Gold. I dag er nylonstrømpene erstattet med ullsokker. Og den tynne blusen med en deilig tykk genser. Favorittkåpen er på. Den samme kåpen som hvert år gir meg både varme og komplementer. I denne stund kunne jeg ikke hatt det bedre. For akkurat nå er jeg akkurat passe. Det slår meg at jeg er akkurat passe varm. Akkurat passe våken. Akkurat passe blid. Akkurat passe trygg. Jeg er akkurat passe. Og det er mer enn bra nok.

Solen bryter seg frem. Litt etter litt. Mellom murveggene foran meg. Jeg myser. Men bare akkurat passe. For akkurat nå har jeg det fint. Det er noe helt eget med å pakke seg litt inn. I et skjerf. I ull. I lag på lag. Det virker beroligende på meg. Som en slags sobril i tøy-form.

Hvis jeg kunne ha frosset tiden ville jeg gjort det akkurat nå. Men selv ikke jeg har slike evner. Ikke enda hvertfall. Men kanskje er det nettopp det som gjør denne stunden så fin. Så spesiell. Så vakker. Så magisk. For et øyeblikk kalles et øyeblikk for en grunn. Det varer nøyaktig så kort eller så lenge som det et ment til å vare. Så jeg nyter det mens det enda er. Så kan jeg kanskje ikke fryse tiden. Men, heldig som jeg er, kan jeg ta vare på øyeblikk som dette. Jeg kan lagre det i hjertet mitt. Og på den måten gjøre det om til et minne. Et verdifullt minne om å være akkurat passe. Et minne som kan hentes frem siden. En gang jeg kanskje vil trenge litt akkurat passe.

1 kommentar
  1. Akkurat passe

   At ting blir helt feilfritt
   det vet jeg ikke om jeg kan oppnå
   Men akkurat passe, det kan jeg forstå
   og se for meg komme skritt for skritt

   Akkurat passe,
   det langt fra umulig
   og om det virker litt utrolig
   så kan det faktisk bli “normalen”
   noe som rimer på mellomproporsjonalen
   og folkemusikkfestivalen

   Lykke til på ferden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg