523 ord på 15 minutter

I dag har jeg gjort et tanke-/skriveeksperiment. Her kommer 15 minutter med tanker, svart på hvitt. Ufiltrerte, uperfekte 523 ord med tanker, om jeg ikke har telt helt feil.

Usensurert. Kan jeg notere ned alle tankene? Kaldt. Kaffe. Påfyll. Angrer jeg? Vet ikke. Kink i nakken er vondt. Dag tre. Orker ikke sminke meg, men gjør det likevel. Orker ikke gå ut, men gjør det likevel. Orker ikke, kan ikke, vil ikke, bør ikke, tenke, lytte, snakke. Nei. Jo. Nei. Er jeg et dårlig forbilde? Er jeg i det hele tatt et forbilde? Mer kaffe. Som om jeg lever i en drøm, men ting er bakvendt, opp ned. Jeg blir redd. Vil ikke trigge. Er jeg ego? Dårlig råd. Ingen råd. Må klare meg selv. Kan ikke be om hjelp. Men spør om råd likevel. Håp? Savner Mommi intenst. Så mye jeg skulle ha sagt. Unnskyld. Det ordner seg. Jeg har det bra. Eller, så bra jeg kan ha det. Jeg finner ut av ting etterhvert. Fra moll til dur.

Jeg vil bare klare å være hjemme, hvor enn det er. Tankene danser. Fort. Men jeg følger med. Mer kaffe. Vil bo i egen kropp. Ikke lenger være fremmed. Klokken er 10, det er lyst ute. Heldigvis. Har aldri før registrert det mørke mørket. Men nå er det virkelig mørkt. Vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Så jeg beveger meg overalt, så lenge det er lyst. Fugler. Fine. Frie. Hun hadde rødt hår. Det var fint. Påfyll av kaffe. Liten grønn bil. I farta. Jeg elsker å kjøre bil. Håper jeg får tilbake lappen snart. Fortjener jeg det? Musikken på ørene. Tjuvstartet på julen. Christel Alsos. I den kalde vinter. Nydelig. Jeg gruer meg til jul. Veldig. Men julen kommer jo uansett. Faen. Nå ble jeg trist. Men det er jo ikke farlig. Gjør jo vondt. Men det tåler jeg.

Kanskje må jeg ha noen regler. Mest sannsynlig ja. Glemmer hvem jeg er, hvor jeg er, og hva jeg skal. Kaffe. Husker ikke. Men noen sa noe. Av betydning. Hva var det? Kløver 10. Den svarte fuglen? Har sett den 3 ganger. Må være den samme. Regler. Reise vekk. Isolere meg. Kanskje. Vet ikke. Faen. Så mange tanker. Er det virkelig. Virkeligheten. Liten tid. Fortell meg hvem jeg er. November ja. Hold fokus. Avlys. Hold av tid. Til tanker. Finne frem. Minst mulig kontakt. Ikke snakke med folk. Takk. Nei. Ok. Vet ikke. Kaffe. Det får bare ta den tiden det tar. Jeg er enda ung. Eller. Ingen vinner frem til den evige ro. Synger Sundfør. Men fristen? Ut november? Ventemåneden. Verre enn januar? Februar? Kanskje. Trodde ikke jeg var en sommerperson. Jeg må puste. Glemmer det litt. Må skape.

Noe. Men hva hvis. Det er bakvendt. Har glemt noe viktig. En større betydning. Hva var det igjen? Ha en fin dag, sa hun. Damen. Mente hun det? Kaffe. Kanskje røyke litt igjen? Nei. Er ikke bra. Eller. Usunt? Eller. Gir det meg noe? Ja. Livsglede. Liker ikke det ordet, men skriver det ned likevel. Går på høygir nå. Har skrevet mange ord. Tanker. I full fart. Nå er kaffekoppen tom. Men pennen danser videre. Punktum.

Jeg vil gi deg som leser en utfordring. Sett av 15 minutter til deg, en penn, og litt papir. Se hva som dukker opp. Om du vil kan du sende resultatet til meg, [email protected]

La oss kjøre dette tanke-/skriveeksperimentet sammen!

1 kommentar
  1. Tusen takk for et fint innlegg… Jeg elsker virkelig alt det du skriver. Du skriver så bra. Du har virkelig et talent. Har du noen gang tenkt på å skrive bok?

   Forresten, jeg har slitt lenge med depresjon, men har ikke vært sucidial siden jul nå. Og vet du hva… jeg tåler ikke kaffe! Drikker jeg kaffe får jeg angst etc… og tankene går for fort. Kanskje det kunne vært noe du kunne utforsket med også? Klart elsker jeg den svarte guffen. Den er en grunn for å stå opp om morgenen. men! Det finnes koffeinfri kaffe!

   Sender deg en varm klem
   og setter i gang med å skrive nå!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg