5 ting som gir meg glede for tiden

Jeg skal ærlig innrømme at starten på 2019 har vært tøff for meg. Bare noen få dager inn i januar ble jeg lagt inn på psykiatrisk. Og her er jeg enda. Det er klart at ting går fremover. Heldigvis. Men det er tøffe tak.

Da gjelder det å finne ting å glede seg over. Små eller store gulrøtter i hverdagen som kan sprite opp et ellers så traurig liv.

Sinnssykt. Det ville vært rart om jeg ikke nevnte dokumentarserien her på denne listen. Dette er noe jeg har ventet lenge på, og gledet meg lenge til. Dette er uten tvil noe som gir meg positiv energi i et ellers så kjedelig liv. Jeg fikk permisjon fra sykehuset for å delta på premierefesten til programmet. Det var utrolig stort for meg. Virkelig en seier. Responsen og tilbakemeldingene har vært overveldende. Og det er klart at det er hyggelig å høre nattevakter og sykepleieres tilbakemeldinger på sykehuset. Har du ikke allerede sjekket ut serien så anbefaler jeg det på det sterkeste. Alle episodene ligger tilgjengelig på NRK nett-tv.

Foto: NRK

Kafébesøk. Det er et klart friskhetstegn for meg, at jeg igjen begynner og trives med å gå på kafe. Jeg tror Hallgeir fra Luksusfellen hadde røsket seg i håret han ikke har om han hadde vært klar over hvor stor del av budsjettet mitt som går til kafebesøk. Mens jeg tror behandleren min klapper i hendene av glede for at jeg har det litt bedre. I det siste har toppen av lykke vært å drysse kanel over cappuccinoen til Kaffebrenneriet, så det gjør jeg så lenge lommeboken (og sykehuset) tillater det.

Aviser. I papirform såklart. Jeg høres kanskje ut som en 80 år gammel mann, men lukten av ferske aviser er det lite som slår. Jeg kan sitte i timevis og bare bla. Jeg får fremdeles ikke med meg så mye av teksten, men jeg studerer bildene desto nøyere. Og det er noe med å bare sitte i en sofa og å ha evnen til å slappe av. Bare litt.

Musikk. I likhet med mange andre får jeg mye glede ut av å høre på musikk. I det siste har jeg vært flinkere til å sette på musikk når jeg har ledig tid. Jeg har også eksperimentert litt mer med hva jeg hører på, så det går ikke bare i Sundfør. Siden jeg er en 80 år gammel mann så hører jeg fremdeles mye på radio, og får derfor inspirasjon gjennom den. I det siste er det Sigrid, Emilie Nicolas, Ary, Mø, og Highasakite det går i.

Solen. Med fare for å høre rimelig institusjonspreget ut så vil jeg rette oppmerksomheten mot årstiden vi nå beveger oss inn i. Våren. Og mot været. Det eneste trygge samtaleemnet rundt frokostbordet på sykehuset. Men jeg tror ikke jeg er alene om å glede meg over de sjeldne solstrålene som kommer. Jeg er nok en av de første til å dra fram både vårjakke og solbriller. Kanskje nytes det sånn nettopp fordi det skjer så sjeldent. Uansett, det at vi går mot lysere og varmere tider gjør definitivt noe med humøret.

Jeg har vrengt hjernen min i håp om å finne flere ting som gir meg glede for tiden, men akkurat i dag kommer jeg ikke på flere ting. Uansett så klapper jeg meg selv på skulderen, for alt er bedre enn ingenting. Og jeg er faktisk heldig som har 5 ting i mitt liv som gir meg glede nå.

4 kommentarer
  1. Så fint skrevet 🙂 Det er gjerne de små tingene i livet som gir glede. Det er de små tingene som skjer hele tiden, og de må vi prøve å sette pris på, men det er jo ikke alltid så lett. Jeg synes du hadde en fin liste her. For hva er vi vel uten de små tingene i livet? Det er vel alt det lille som til sammen blir til det store, og som er livet 🙂

   Jeg skulle gjerne likt å ta en kaffe med deg på en kafé i Oslo. Så serien du er med i, og den var fantastisk. Fikk så lyst til å bli kjent med deg. Du virker som en veldig fin person.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg