Når himmelen faller ned

Ingen snø å se på bakken, likevel er det noe magi i luften. Bestemoren min har, som alle tidligere år, skaffet billetter til Nøtteknekkeren. Det er tradisjon for oss. Jeg blir aldri for gammel til å se lille Klara glede seg til en magisk jul. Jeg har allerede bakt brune pinner i to omganger. Den første omgangen forsvant nemlig. Men det er tradisjon det óg.

Det er bare det at i år er noe litt annerledes. Jeg er annerledes. Det føles hvertfall sånn. Jeg føler jeg har dårlig tid, men finner ikke ut av hva jeg skal fylle den med. Så jeg blir stående stille mens tankene raser. Som en slags evigvarende stilledans til en altfor rask musikk. Det passer ikke helt sammen.

Det skjedde igjen. Jeg ble holdt fast av politi og en gjeng andre mens injeksjonen ble satt. Det går kaldt nedover ryggen min bare jeg tenker på det. Og nå sitter jeg igjen, med et stoff i kroppen min. Jeg får det ikke bort uansett hvor mye jeg vil. Uansett hvor redd jeg er. Uansett hvor hardt jeg måtte ønske. De sier det ikke er farlig. De sier det gjør meg godt. Jeg vet ikke. Og den usikkerheten er vond å bære.

Fortsatt ingen snø å se på bakken, men magien er der likevel. Det kommer til å ordne seg, sier jeg. Fremdeles ingen snø. Med mindre himmelen faller ned, fortsetter jeg.

Jeg spente hver centimeter av kroppen. De eneste ordene som kom ut av munnen min var, nei og slipp meg. Jeg hadde nok med å prøve å puste.

Og så snødde det. 

#elineredderverdenlitt #psykiatri #psykiskhelse #tvang

4 kommentarer
  1. Fantastisk vakkert skrevet om noe veldig vondt. Takk for at du er en stemme for mange! Ønsker deg en fin førjulstid. Må du finne fred i hjertet ditt. Masse kjærlighet fra meg ❤️

  2. Du er en grundig person. Det virker som at du ønsker å komme til bunns i ditt problem. Du har påtatt deg en vanskelig oppgave. Du forsøker deg. Hopper uti det. Noe er vellykket, men ikke alle. Kanskje har du påtatt deg en for vanskelig oppgave? Der er ikke enkel løsning. De profesjonelle må vel kanskje også prøve og feile, men de har tross alt litt mer erfaring. Skulle ønske du kunne ta imot hjelp som tilbys, og tenk om du kunne bli “frisk”.Du har sikkert lært mye om mennesket, og om deg selv, bra er det, men det er dyrekjøpt lærdom.
   Du er en fantastisk person, som bryr seg. Du har mye å bidra med til menneskeheten. Alder betyr ingenting i denne sammenheng,
   men det du går igjennom er så vondt. Tenk om du kunne slippe det og leve som “et vanlig” menneske. Dette ønsker jeg av hele mitt hjerte for det nye året.
   Kanskje du kunne legge positive planer for dette nye året, gode følelser for alle dager. Kreve at gode følelser vil bli gitt deg. Kreve at alt det vonde blir tatt bort, du har lidd nok nå.Besta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg