Skrytebrev til meg selv fra meg selv

Kjære Eline,

Det er meg. Eller, deg. Ja du skjønner, jeg tenkte jeg skulle skrive et lite brev. Et brev til deg fra deg. Og dette er ikke et hvilket som helst brev. Dette er et skrytebrev. Et brev som skal fylle deg med ros og positive kommentarer. Fra meg til meg.

For jeg kjenner jo meg selv best, gjør jeg ikke?

På tide å finne fram putene, så du har noe å gjemme deg bak. For jeg vet jo hvordan du kan rødme når du får ros. Det er bare fint med de rosene i kinna, sier mamma. Kanskje du skal høre litt mer på henne.

Tilbake til skrytebrevet, som jeg jo er i gang med. Jeg skriver et skrytebrev til meg selv nå av flere grunner. For det første så er det jo ingen andre som gjør det. Da må jeg ta ansvar. For det andre så tenker jeg at du har vært litt for flink til å snakke deg selv ned i det siste. Det er på tide at noe gir deg litt motvekt. For det tredje så fortjener du faktisk ros. Både du og jeg har jobbet veldig hardt en god tid nå, og hardt arbeid, det bør belønnes.

Så Eline, fra meg til meg, fra deg til deg. Du er egentlig ganske allright. Jeg har lyst til å dra det så langt som å si at du til og med er kul. Hvorfor tror du ellers folk har lyst til å være sammen med deg? Det kan jo også ha noe å gjøre med at du tidvis også er ganske morsom. Du sier det ikke så ofte, men du liker å få andre til å le. Og til å få andre til å slappe av, føle seg vel. Det fikser du Eline.

Hvis du ikke har dratt fram putene enda, så får du stålsette deg nå. For Eline, du er en bra person. Ja, smak litt på de ordene der. Du er en bra person, og vi vet jo egentlig begge at du har mye å bidra med.

Nå tror du kanskje jeg er ferdig med skrytebrevet. Tro om igjen. Du er smartere enn som så. For smart er du Eline. Du vet kanskje ikke hva 37 opphøyd i 3 dividert på 7 er, eller hvem som er Statsminister i Serbia. Men du vet mye om hva det vil si å være menneske. Og da mener jeg på godt og vondt.

Du har kanskje vært litt uheldig på veien i ditt 27-årige liv. Men la oss stikke fingeren i jorda. La oss være ærlige. Du har jammen kommet rimelig godt ut av det, eller hva? Så kjære Eline. Fra meg til meg. Når du kommer til kort, og du kanskje tviler litt på deg selv. Fortvil ikke. Du har jo skrytebrevet. Og hvert eneste ord er sant.

Kjære Eline. Jeg er glad i deg.

– Eline

#elineredderverdenlitt 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg