Tenk hvis jeg går glipp av livet mens jeg leter

Og så gikk det opp for meg. At livet hverken leves forlengs eller baklengs. Nei, for livet leves her og nå. Velkommen etter, Eline. Har du ikke fulgt med i timen? Jeg spør meg selv, hvorfor har jeg oversett dette? I så lang tid har jeg vært blind.

Hvor mange stemmer må rope? 5? 10? 100? Eller 1000?

Hva må til? Hvor er jeg nå? Hvorfor er jeg her? Og hvem er jeg egentlig? Jeg blir svimmel når jeg prøver å finne svar på disse spørsmålene. Jeg kjenner ubehag langt ut i fingertuppene.

Tenk hvis jeg aldri vil få noe svar. Og tenk hvis jeg går glipp av livet mens jeg leter.

Så hva vet jeg?

Jeg vet at mitt navn er Eline. At jeg er 27 år gammel. Og at jeg bor i Oslo. Men hva mer? Hva mer? Jeg nærmer meg 30 og jeg vet ikke hvem jeg er. Tenk hvis jeg dør i morgen. Tenk hvis jeg dør uten å ha visst hvem jeg var.

Så hva vet jeg?

Jeg vet at jeg liker musikk. Nærmere bestemt Susanne Sundfør. Faktisk forguder jeg den dama. Jeg vet også at jeg elsker å høre på radio. NRK P3 er kanalen, og P3 Morgen, The Kåss Furuseths, og Lørdagsrådet er programmene. Sånn bortsett fra det er jeg over gjennomsnittet glad i tannkrem, nyklippet gress, og høsten. Men er dette alt?

Jeg må da vite noe mer. Hva mer vil jeg vite? Og er jeg sikker på at jeg vil vite det? Alle disse spørsmålene gjør meg svimmel. Spesielt på en lørdag som denne. En dag midt i en helg hvor ingen planer er satt. jeg er overalt og ingensteder på en og samme tid. Det er utfordrende i seg selv for en kontrollfreak. Men som om det ikke var nok leter jeg etter svar i tillegg. Jeg leter etter svar, og jeg vet ikke hva spørsmålet er. Det hele er som et dårlig Jeopardy-spill. Et av den typen som ingen gidder å se på. For hva er egentlig vitsen?

Den eneste som faktisk gidder å se på er meg selv. Men det må da bety noe. Om jeg ikke vet hvem jeg er, så vet jeg hvertfall hva jeg vil. Og med det velger jeg å avslutte denne skriveseansen.

God lørdag. 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #psykiatri 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg