Derfor pakker jeg sekken

Jeg gjorde det igjen. Jeg pakket sekken, og dro ut i marka. Faktisk hadde jeg sånn tempo at jeg glemte halvparten av utstyret hjemme. Ikke rart sekken veide overraskende lite. Men jeg bare måtte ut. Bare måtte vekk.

Det var ikke planlagt. Ikke i det hele tatt. Men angst er heller ikke planlagt. Det bare kommer. Som en bølge med iskaldt vann. Ubehag.

Du grønne, glitrende, tre god dag. Der står de. På rekke og rad. Naturen. Vakkert, hører jeg folk si. Naturen er vakker. De enorme, grønne, trærne. Vannet som kjøler en ned. Blomstene på siden av stien. Alt sammen. Alt er vakkert. Men jeg ser det ikke. Ikke nå.

Jeg vet ikke lenger.

Du er så tøff du Eline. Du er tøff som pakker sekken og drar ut i marka helt alene. Modige du.

Nei, jeg er ikke tøff. Ikke er jeg modig heller. Jeg rømmer. Hele tiden. Jeg er på en konstant flukt. Jeg er ikke på vei til noe, jeg prøver febrilsk å komme vekk fra noe. Ubehag. Det er ikke å være tøff. Det er ikke modig. Ikke slik jeg ser det.

For si meg, hvordan kan vi egentlig vite om det vi ser er ekte. Jeg tar frem hendene mine og slår de sammen for at det skal lage lyd. For lyder må da være ekte. Jeg ser noe som ligner på hender. Men hvordan kan jeg egentlig vite. Ubehag.

Jeg tar derfor med meg hendene ut på tur i skog og mark. Plukker blomster. For de er da ekte. Jeg ser de ligge der mellom fingrene mine. De ser fine ut også. Som konger med kroner på hodet. Fine. Jeg legger ut bilder på instagram bare for å få bekreftelse. For at også jeg finnes.

Jeg vet ikke lenger.

Foto: Hedda Marie Westlin 

Det jeg vet noe om er at naturen gir meg pauser. Så lenge jeg er på vei mot en plass er ikke ting lenger så ubehagelig. Og det er fint.

Så si meg, hvordan kan vi egentlig vite om det vi ser, om det vi hører, er ekte. Spiller det egentlig noen rolle? Er ikke det viktigste av alt hvordan vi har det. For å være helt ærlig så vet jeg ikke hvordan jeg har det engang. Det er vanskelig å vite for sikkert når man tviler på virkeligheten.

Så derfor pakker jeg sekken. På nytt. Og på nytt. Og på nytt.

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse

 

 

4 kommentarer
  1. Hva er er ekte? og hva er det motsatte? Falskhet? Hva er “ekte”, hva er sannhet?
   Du er ekte, naturen er ekte, den kan ikke fremstå som noe annet enn den den er? Den er trofast, den forsvinner ikke, du kan stole på den. Den er trygg, og den omfavner deg, gir deg støtte i en kaotisk verden. Takk du naturen, fint at du har funnet den, og at den gir deg ro og trygghet.
   Besta-

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg