5 kjappe med mamma

Det er varmere enn i juni måned ellers. Gradestokken har bikket det store 30-tallet, og vi kan kjenne svetten piple. Men vi bryr oss ikke om det. I dag skal mammaen min svare på noen spørsmål. Spørsmål som kan være til hjelp for meg, men og for andre. Mamma heller i seg en slurk Pepsi Max, setter håret i strikk, og gjør seg klar for 5 kjappe.

Hva vil du si er det beste med forholdet vårt?

– Det beste med forholdet vårt er nok fortroligheten og at vi er så tette at vi “føler” hvordan den andre har det. Kjærligheten oss imellom er så ufattelig sterk og du gir meg styrke til å holde ut.

Skulle du ønske noe var annerledes?

– Ja jeg kunne ønske meg at ting var annerledes for begge parter men nå er det ikke slik da. På en annen side vil jeg ikke det, for tiden med din barndom var dyrebar. Så jeg omfavner livet sånn det er.

I de periodene hvor jeg blir dårlig, hva er det vanskeligste for deg som pårørende?

– I de periodene hvor du er dårlig, er det vanskeligst å bare være Mamma! Da er ikke det nok føler jeg. Også å føle så sterkt på hjelpeløsheten ovenfor barnet mitt er brutalt. Det er alltid en ny utfordring når du blir dårlig. Selv om jeg nå etter alle disse årene begynner å se et mønster.

I de periodene hvor jeg blir dårlig, er det noe du skulle ønske at ble håndtert annerledes?

– Når du blir dårlig, savner jeg informasjon fra institusjonen om hva som skjer. For da blir jeg som mor fysisk og psykisk dårlig av å ikke vite. For det er ikke alltid du da klarer å dele ting med meg. Noen ganger føler jeg også at de skriver deg ut litt tidlig og da blir overgangen for deg så stor med å bo alene.

Hvis du må velge ut ett minne fra vårt forhold som gjør deg glad, hvilket? 

– Det finnes så utrolig mange herlige minner jenta mi. Jeg klarer ikke å velge bare 1 ting. Det blir 2. Det ene er når vi kjørte rundt i den nye lilla bilen vår og hørte på musikk og fulgte etter månen. For en lykke! Det andre er når vi danset sammen i leiligheten på Skjetten og du sang “Think twice” av Celine Dione utenatt som 3 åring. Lykke!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg