Vi vil jo bare ditt eget beste

Men egentlig stopper livet ditt opp, var det ei som sa til meg nylig. Jeg kunne ikke noe for det, men jeg ble en smule fornærmet. Stopper opp, tenkte jeg. En merkelig tanke at livet bare skulle stoppe opp.

Jeg puster jo fremdeles. Jeg liker jo ikke å stoppe opp. Jeg går til og med fort. Jeg liker bevegelse. Jeg liker fart. Og jeg liker spenning. Så, stopper opp? Hvordan kunne hun si noe sånt.

Vi vil jo bare ditt eget beste, fikk jeg også høre. Men da må jeg spørre ? hva er mitt beste? Og hvem andre enn meg kan egentlig vite hva det er?

Søvn, mat, og medisiner er ikke nok for et lykkelig liv spør du meg. Og jeg er ikke sikker på at det er for mitt eget beste heller. Skulle jeg være så heldig å finne ut av som er mitt eget beste, så kommer jeg aldri til å havne her igjen. Det er jeg sikker på. Og med her, så tenker jeg ikke på det fysiske stedet jeg befinner meg på. Jeg tenker på at jeg da aldri vil være på samme sted psykisk igjen.

Men jeg vet jo ikke for sikkert. Det jeg vet er at jeg er fryktelig stressa, og at jeg er like urolig som jeg er stressa. Og så er jeg overbevist om at det finnes et svar der ute. Hvor enn det er, hva enn det er ? jeg skal finne ut av det, Jeg skal finne fram.

For det er det som er for mitt eget beste.

2 kommentarer
  1. “Vi vil jo bare ditt eget beste” – det er det nok mange som har fått høre.
   Jeg er mye eldre enn deg, og når jeg tenker tilbake på livet mitt, så ser jeg at den største tabben jeg gjorde, var å høre på andre. Det er et ordtak som sier at gode råd er dyre, men min erfaring fra livet er at dårlige råd er gratis, og ikke bare gratis, men foreldre, foresatte, lærere, autoritetspersoner av alle slag, prakker dem på deg. Når jeg tenker tilbake, så føler jeg at dersom jeg hadde fulgt mine egne instinkter og overbevisninger i større grad, og hørt litt mindre på andre, så kunne livet mitt vært mye bedre enn det ble.
   Kjære Eline. Du er ei intelligent, flott, ressursterk og meget pen jente som har all den styrke og kraft som trenges for å overvinne alle vanskeligheter som livet måtte medføre. Ikke la noen innbille deg noe annet.

  2. Jeg ser ikke på søvn, mat og medisiner som oppskriften på et lykkelig liv, men mer verktøy for å få psyken stabilisert slik at man har overskudd til å skape seg en meningsfull hverdag. At man kan gå på jobb, studere eller være med venner uten å plages av psykiske symptomer som stjeler energi og oppmerksomhet.
   Mat må kropp og hjerne ha for å fungere, søvn likeså. Og medisiner kan for mange være til god hjelp i hverdagen, mens andre klarer seg uten. Det er uansett ikke lurt å slutte med medisiner på egen hånd, man må samarbeide med legen hele veien.
   God bedring til deg! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg