Hipp hipp hurra, det er over

Vel blåst! I går tilbrakte jeg, som veldig mange andre, dagen i finstas. Bunaden er rett og slett det fineste jeg eier, og jeg er like takknemlig hver gang jeg får brukt den.

Men det er viktig å huske på at gårsdagen, selveste nasjonaldagen, er ikke kun for de som er så heldige å eie en bunad. Nei, 17.mai er en feiring for alle her i dette landet. Jeg får vondt når jeg tenker på mennesker som ikke orker å gå ut døren engang fordi de ikke har noe å ha på seg. Jeg får vondt når jeg tenker på alle de som ender opp helt alene. Kontrastene blir liksom så himla store på en slik dag som det 17.mai er.

Selv er jeg ikke spesielt glad i høytider. Nettopp fordi følelsen av ensomhet blir så stor. Men akkurat nasjonaldagen har jeg bestandig hatt et godt forhold til. Kanskje er det fordi det er en dag som er for alle, uansett farge og fasong. Kanskje er det fordi is og brus smaker ekstra godt på denne dagen. Eller kanskje det er fordi det bare er 1 dag. En diger feiring for alle, kun 1 dag, så er det over. Tilbake til hverdagen igjen. Selv liker jeg hverdager best. Hipp hipp hurra, det er over.

Gårsdagen min ble feiret ute i det fri, sammen med gode venner. Det gjør meg glad å tenke på. For 17.mai 2016 feiret jeg overstadig beruset iført joggebukse. 17.mai 2017 var jeg innlagt på psykiatrisk. Men 17.mai 2018, altså i går, sto jeg fri til å gjøre akkurat som jeg ville. Vel, nesten hvertfall. Jeg er så heldig som har fått meg jobb, så litt ansvar ventet meg i dag.

Uansett hva du gjorde i går så håper jeg du så solen skinne på himmelen. Jeg håper du kjente strålene varme huden din. Også håper jeg du, som jeg, er glad for hverdagen igjen. Det er tross alt de det er flest av. 

#elineredderverdenlitt

1 kommentar
  1. Godt å vite at man har så mye å være takknemlig for. Godt at man ser det og vet å sette pris på det. Jeg ser en flott jente i en nydelig bunad som vil ut i verden, som vil ta del i alt hva verden har å by på. Lykke til!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg