5 kjappe med Mommi

Det er varmt i lufta. Over 20 grader. Mommi har akkurat fyrt opp en sigarett. Dagens første kaffekopp helles ned. Vi plasserer beina godt opp i sofaen, og gjør oss klare for 5 kjappe.

Hva vil du si er det beste med forholdet vårt?

– Det beste med vårt forhold, syns jeg er fortroligheten. At jeg kan fortelle deg alt. Og du til meg. Humoren vi har sammen, den er kostbar. Det er så mange gode ting, men dette var mine topp tre. At du fremdeles gidder å komme hit til meg, og at du stadig vekk ringer. Det får meg til å føle meg nyttig. Også må vi jo ikke glemme det magiske blikket vi kan sende til hverandre, uten å si et eneste ord, så forstår vi hverandre.

Skulle du ønske noe var annerledes?

– Nei, ikke i forholdet vårt. Men jeg kunne tenke meg at du ikke var så rastløs. Så skulle jeg jo ønske at jeg var litt mer bevegelig, så jeg kunne ha deltatt mer på dine ting. Men ellers er jeg glad forholdet vårt er som det er.

I de periodene hvor jeg blir dårlig, hva er det vanskeligste for deg som pårørende?

– Maktesløsheten. Jeg føler meg så hjelpeløs. Også blir jeg så redd. Redd for hva du kan finne på. For eksempel at du vandrer ute gatelangs om nettene, eller at du plutselig reiser med et fly en plass. Det er jo så mye som kan skje der ute, og da blir jeg så fryktelig bekymret for deg.

I de periodene hvor jeg blir dårlig, er det noe du skulle ønske at ble håndtert annerledes?

– Jeg syns det er positivt at du nå kjenner bedre etter når du selv ikke er i form, og når du er i behov av hjelp. Også er ting heldigvis blitt en del bedre den siste tiden, med tanke på samarbeid med hjelpeapparatet rundt deg.

Hvis du må velge ut ett minne fra vårt forhold som gjør deg glad, hvilket?

– Det var maimorgen i 1995. Du og jeg gikk tur med dukkevognen, som du hadde fylt med påskekyllinger. Solen strålte, og vi forsøkte å løpe fra skyggene våres. Plutselig ser du på meg og sier “livet er herlig mommi, men jeg får det ikke til.”

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #pårørende

2 kommentarer
  1. Sitter på en pub med en sigarett og et glass øl og feller tårer av mommi som føler på maktesløsheten. Igjen vil jeg takke for at du er så modig og deler livet ditt på bloggen, tror det hjelper flere enn du tror 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg