Hjertesaker i psykiatrien – en bloggserie

Jeg er så heldig at jeg har noe jeg engasjerer meg for. Jeg tror vi alle trenger noe å bruke energien vår på. Noe som ikke bare dreier seg om oss selv. Noe som gjør at man kjenner blodet koke litt innimellom.

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at min kampsak dreier seg om psykisk helse. Av naturlige årsaker har dette blitt et område jeg ønsker å legge mye av min energi til å få til positiv endringer.

For en tid tilbake ble jeg invitert til sykehuset jeg tilhører for å snakke om forbedringsmuligheter på avdelingen. La meg bare ha det sagt at jeg føler stor ydmykhet for at akkurat jeg ble invitert. Men så vet jeg jo at jeg har en del erfaring med det å være innlagt på en psykiatrisk avdeling. På godt og vondt. Jeg vet at min erfaring kan være til hjelp for andre. Jeg vet at jeg har mye å bidra med.

Jeg brukte timevis, dagevis, på å forberede dette møtet. Tenk om jeg kunne være med på å gjøre en forskjell? Bare en liten en. Det er alt jeg drømmer om.

Jeg er av den oppfatningen av det tross alt er mye som fungerer bra i psykiatrien. Det blir enkeltmenneskene jeg har møtt på min vei levende bevis på. Men med så mye annet finnes det forbedringsmuligheter også i psykiatrien.

Innenfor psykiatrien er det fem områder jeg ønsket, og stadig ønsker, å trekke frem med muligheter for forbedringer. Fem viktige områder. Fem hjertesaker i min kampsak. Og her er de:

 • Tvang
 • Medisinering
 • Brukermedvirkning
 • Kommunikasjon
 • Omsorg

 

Som en slags serie kommer jeg til å dele litt av mine tanker kring disse hjertesakene fremover. Jeg har mye erfaring som pasient. Jeg har mye erfaring fra psykiatrien. Men jeg er bare ett menneske. Ett menneske med én historie. Jeg vil understreke at det som har føltes bra for meg, kanskje ikke ville vært bra for deg. Vi er alle forskjellige. Likevel tror jeg at det vil være ting en del kan kjenne seg igjen i. Uansett håper jeg at du vil lese denne serien framover, og at vi sammen kanskje kan redde verden. Litt. 

#elineredderverdenlitt #psykiatri #psykiskhelse #hjertesakeripsykiatrien #mentalhelse #helse

1 kommentar
  1. veldig bra skrevet og et meget godt innlegg. det er som du sier at det er mange skjebner og mennesker der ute med en tragisk fortid, som har fått en redning og en ny start på livet til det bedre, også er en del ting som ikke er fullt så bra, og det er veldig synd, jeg tror nok det er mye vi kan gjøre i samfunnet for at ting skal bli bedre.. tror vi har en ganske lang vei å gå når det kommer til det..
   Kan du vær så snill ta en tur innom min blogg? Legge igjen en kommentar?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg