Redd for å være redd

Hvordan har du det Eline?

Jeg tror jeg kommer til å gråte ut øynene mine til slutt. Maskaraen er for lengst borte. Ingen vits i å prøve engang. Her renner tårene som fritt fall i en foss. Faen, så vondt det gjør. Det er sunt å gråte. Det har jeg selv påstått. Nå er det på tide å leve etter egne ord. Problemet er bare at jeg ikke gråter fordi jeg er trist. Jeg gråter fordi jeg er redd. Så forbanna redd.

Hva er du redd for Eline?

Jeg vet ikke hva jeg skal svare. Alt? Ingenting? Det gjør så jævlig vondt, men jeg vet ikke hvorfor. Og jeg er så jævlig redd, men jeg vet ikke for hva. En konstant redsel som bare ikke vil gi seg. Høye skuldre. Knyttede never. Svette hender. Høy puls. Korte åndedrag.

Angst sier du?

Behandleren min pleier å si til meg at så lenge jeg puster er det mer som er rett enn som er galt. Hun har kanskje et poeng. Det roer seg litt, og jeg får det lettere. En liten pause. Jeg vil bare at det skal vare. Ikke telle ned til neste hyperventilering. Men jeg fortsetter å puste. Uansett. Det er faktisk mer som er rett enn som er galt.

Så hva er du redd for Eline?

Jeg vet nå hva jeg vil svare. Alt. Ingenting. Jeg er redd for å være redd. Men det gjør ingenting. For det finnes faktisk mer som er rett enn som er galt.

Så jeg fortsetter å puste.

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #psykiatri #mentalhelse #angst

1 kommentar
  1. Nå har du angst. Da vet man ikke hva man er redd for. Du er likevel god til å sette ord på det. Angst er noe flytende, noe diffust som er vanskelig å få tak på. I Oslo finnes en “angstring”. Den er spennende og interessant. Du kan i allefall finne likesinnede der. Jeg kan bli med deg om du vil. Jeg har vært der en gang og møtte modige mennesker. Det er en veldig vond følelse å ha angst. Jeg håper du kommer deg ut av det snart. Føler med deg.Og mener du har fått nok nå. Nå må alt det vonde slippe taket, du må bli fri og glad.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg