Ønsker for 2018

Jeg har aldri laget meg nyttårsforsetter før. Jeg har ikke tenkt til å begynne med det nå heller. Ikke at det er noe galt i å gjøre det. Det er bare ikke helt meg. Jeg elsker jo å skrive lister. Og jeg liker å ha mål og ambisjoner. For all del. Men jeg har rett og slett ikke selvtillit nok, eller troen nok på meg selv, til at jeg skal kunne holde på noen forsetter.

Dessuten har jeg allerede kuttet ut alkohol, OG jeg har sluttet med snus. Jeg kunne selvsagt trent mer og spist sunnere, men jeg lever bare en gang. Livet er for kort til og brukes på ting man ikke ønsker. Det har jeg gjort nok av fra før. Jeg sier ikke mer om det.

Apropos ønsker. Jeg vil heller lage meg noen ønsker for det nye året enn nyttårsforsetter. En slags ønskeliste. Og som ønskelister flest er det ingen grenser her for hvor store eller små ønskene måtte være. Her er alt lov.

 • Jeg ønsker at det blir fred i verden, og at alle kan være snille mot hverandre. Det sier seg selv hvorfor dette er verdt å ønske seg.
 • Jeg ønsker at Statsminister Erna Solberg og jeg, for en dag i 2018, bytter liv. Rett og slett for å lære av hverandre. For å se ting gjennom hverandres øyne, og på den måten kunne bedre samfunnet.
 • Så ønsker jeg at jeg får snakke med Erna igjen. Jeg tror nemlig ikke vi fikk snakket om alt sist. Vi har nok en del mer å diskutere.
 • Jeg ønsker for 2018 at jeg holder meg sånn nogenlunde frisk. Hva nå enn det betyr. Jeg vil kunne være i stand til å jobbe eller studere. Eller begge deler. Gjerne over lengre tid. Jeg vil bidra i samfunnet. Føle mestring.
 • Jeg ønsker at jeg får mer tid sammen med mennesker som betyr noe for meg. Mennesker som gjør at jeg føler dette livet er verdt å leve. Dere vet hvem dere er.
 • Jeg ønsker for 2018 at jeg skal få se Susanne Sundfør live hvertfall 3 ganger. Den dama der fungerer bedre enn en sobril på meg.
 • Jeg ønsker å reise mer. Oppleve verden. Ulike kulturer. Men helst når jeg er i vater.
 • Jeg ønsker for 2018 at jeg blir litt snillere. Ikke for snill, for det er ikke bra. Men litt snillere kan ikke skade. Jeg ønsker at jeg klarer å tenke enda mer på hvordan mennesker rundt meg har det.

 

Det fine med ønskelister er at alt er lov. Det er jo ikke sikkert at jeg får alle ønskene mine oppfylt dette året. Men det er lov å prøve seg. Det er jo derfor det heter ønskeliste.

Det er en del som sier at det du tenker på det tiltrekker du deg. En slags amerikansk psykologisk teori. Vel, hvis det stemmer skal jeg bare tenke på denne ønskelisten. Det skal ikke være plass til en eneste annen tanke i 2018. Så får vi bare vente og se. 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #nyttår #2018 #ønskeliste

2 kommentarer
  1. Jeg pleier heller ikke å ha nyttårsforsetter. men nå øsker jeg at dine gode nyttårsforsetter må gå i oppfyllelse Fortsett å tenk gode tanker du, det skal jeg også Godt nyttår

  2. Ønsker deg et riktig godt nytt år, Eline! Og jeg håper at mange – helst alle – nyttårsønskene dine går i oppfyllelse!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg