Viktigere enn samvittigheten

Jeg sto og rev meg i håret mens jeg vugget frem og tilbake i gangen. Skulle jeg gå ut eller bli?

Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Aller helst ville jeg ta sats og løpe på veggen. Kanskje mot vinduet. Men jeg gjorde det ikke. Jeg tenkte på moren min. På mormoren min. Og på vennene mine. Og så nærmet det seg jul.

Jeg kjørte buss og trikk, bare fordi. Jeg måtte være i bevegelse. På vei til en plass, uten å vite hvor. Men så sto jeg der da. Midt på stasjonen. Igjen. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle klare og komme meg hjem. Hver muskel i kroppen kjentes som sement. Og nå var det jul.

Jeg må bare fokusere. Hvis svaret ligger i meg er det kanskje best jeg er alene. Det kommer til å gjøre vondt, men jeg får si unnskyld siden. Dette er viktigere enn samvittigheten min.

Jeg teller dager. Til et nytt år. Til blanke ark. Til nye muligheter. 

For kjære, jeg er redd jeg går meg vill igjen. Som en fugl på leting etter mat. Alt jeg vil ha er svar.

Men det kommer til å ordne seg. Det må det bare.

 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #mentalhelse #helse #jul #nyttår #vinter

3 kommentarer
  1. åhh kjære Eline! du er tøff du! og sterk og inspirerende! håper og ønsker du får et godt nytt år med masse gode stunder som gjør det godt og gir deg masse glede! Du fortjener å ha det godt <3

  2. Det ordner seg, det er sikkert. Verden er vanskelig å forstå. Det stilles store krav til oss. Krav som vi ikke helt forstår, betingelser som vi ikke helt forstår, situasjoner som vi ikke helt forstår. Urettferdigheter. Noen må tåle mer enn andre. Hvorfor akkurat “meg”, kanskje fordi du har noe i deg som kan få noe ut av det?
   Nå ønsker jeg deg et godt nyttår. Det må bli riktig, riktig godt. Det krever jeg for deg. Du har måttet tåle nok. Det er virkelig nok nå, gled deg i det nye året. Det skal være ditt år!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg