Bare for en kveld

Hva ønsker du deg til jul, Eline?

Jeg vet ikke helt jeg, ingenting, for jeg har egentlig alt, svarer jeg så høflig som jeg kan.

Å, som jeg skulle ønske jeg var 6 år gammel igjen. Jeg skulle ønske jeg kunne reise tilbake til en tid hvor all spenningen dreide seg om jeg skulle få en ny barbie-dukke eller ei. Tilbake til en tid hvor jeg gledet meg så mye at jeg ikke fikk sove natten før julaften.

Jeg glemmer aldri spenningen. Den var elektrisk, på grensen til magisk. Jeg vil tilbake til den tiden hvor jeg nektet å ha på meg noe annet enn min rosa tyllkjole. Jeg følte meg som en prinsesse.

Å, jeg skulle sånn ønske jeg kunne skru tilbake tiden. Tilbake til en tid hvor jeg ikke bekymret meg for penger, og for hvordan jeg skulle få endene til å møtes. Tilbake til en tid hvor jeg ikke visste betydningen av alkoholproblemer eller psykiske lidelser. Nei, for da jeg var 6 år eksisterte ikke dette i min verden.

Så hva ønsker du deg til jul i år, Eline?

Jeg vet ikke helt jeg. Ingenting, for jeg har egentlig alt, svarer jeg så høflig som jeg kan.

Vel, i følge moren min er det stygt å lyve. Og jeg lyver faktisk når jeg sier at jeg ikke ønsker meg noen ting. At jeg har alt jeg trenger. Det er en løgn. Og jeg vet at det gjelder mange andre også. Skulle jeg svart helt ærlig på dette spørsmålet hadde jeg svart at jeg ønsker meg trygghet. Bare litt. Kanskje bare for en kveld.

I en alder av 26 er trygghet det som står øverst på min ønskeliste. Og jeg vet at det står på mange andres ønskelister også. Jeg vet at vi dessverre er mange som nå går inn i en tid som vi gruer oss til. Kontrastene i livet blir så himla store på denne tiden.

Å, som jeg skulle ønske jeg var 6 år gammel igjen. Da skjønte jeg aldri hvorfor noen voksne gråt, eller hvorfor noen oppførte seg rarere og rarere i løpet av kvelden. Jeg ble skjermet fra dette. Hjernen min hadde rett og slett ikke plass. Fantastisk?

Å, hvor mye skulle jeg vel ikke gitt for å være 6 år gammel igjen. Bare for en kveld. La meg slippe og bekymre meg over hvor mye gavene kostet, antall glass akevitt som blir drukket, og ubehagelige humørsvingninger. La meg få kjenne på magien. La meg få kle meg i rosa tyllkjole. Og la meg få være prinsesse igjen.

Bare for en kveld. 

 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #ønskeliste #jul 

1 kommentar
  1. Vet du hva Eline?
   Jeg synes du skal få deg ett rosa tyllskjørt og gjerne diadem. Også skal du kjenne på gleden ved å ha det på deg og danse 🙂 Og vær den prinsessen du vil være.
   Tror vi var naboer da du var lita, før du var 6 år.
   Du skriver godt og jeg kan føle ordene dine. Takk for at du deler.
   Du var god da du var lita og du er vokst opp og blitt ei nydelig jente.
   Jeg skulle ønske jeg kunne sende deg trygghet.
   Ønsker deg en fortsatt god kveld og en fin dag i morgen. Håper adventtiden også blir bra.
   Klem fra Hanne.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg