Oh Happy Day

Det var da hun begynte å synge og spille piano i naborommet at jeg bare måtte smile. Oh happy day.

Det var kveldsmat igjen. Slåsskampen om majonesen hadde akkurat roet seg litt. Du vet det Eline, at livet går videre selv uten majones, sa fyren ved siden av meg. Jeg trakk godt på smilebåndet, men kikket forsiktig ned i bordet for ikke å brase ut i latter.

Hyling og kjefting. Et øyeblikk var jeg redd kniver og gafler skulle fly veggimellom. Temperaturen var til å ta og føle på.

Pianoet fortsatte. Oh happy day.

Du vet det Eline, at livet går videre selv uten majones. Smilet mitt ble bredere. Jeg løftet hodet og så på de rundt meg. Ikke et smil å møte.

Oh happy day. Oh happy day.

Stillhet. Ingen sa noen ting. 10 stykker rundt bordet, og det eneste vi hørte var knasking av knekkebrød og slurping av juice.

Jeg tror kanskje vi skal bli litt bedre kjent med hverandre, siden vi alle er innesperret her, var det en som sa. Kremt. Nei det får vi ta siden, nå spiser vi, var svaret han fikk.

Pianoet trallet igjen. Oh happy day.

Jeg kan ikke noe for det, men denne situasjonen gjorde meg trist. Rett og slett trist. Her sitter vi. En gjeng mennesker som overhodet ikke kjenner hverandre. Ingen er her fordi de sliter med flass. Alle har vi en eller annen psykisk balast som vi har dratt med oss inn hit.

Og her sitter vi altså, en søndags kveld. Det er lov å sloss om majonestuben, det er lov å kjefte, det er lov å hyle. Men å bli bedre kjent med hverandre, eller snakke om hvordan vi egentlig har det, det tar vi siden.

Oh happy day. 

 

#elineredderverdenlitt #psykiatri #psykiskhelse #helse #sykehus #innleggelse

1 kommentar
  1. “Ingen er her fordi de sliter med flass.” Du har humor, Eline. Det liker jeg.
   Jeg leser bloggen din regelmessig, og jeg synes det er veldig rart at du er på en institusjon. Du skriver veldig bra. Du er helt opplagt smartere enn de aller fleste. Du er veldig modig som tør å være så åpen om dine problemer. Du burde ha vært en ressursperson i samfunnet, og så sitter du på en institusjon. Jeg forstår det ikke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg