Jeg sykemelder meg

Bare en tur for å finne meg selv igjen. Ironisk nok fikk jeg sete på rad 13. Flaks jeg ikke er redd for å fly. Bare dumt jeg er redd for livet. 55 minutter oppe blant skyene først, før det bar rett ned i kjelleren.

Det er ingen lysende hender som lyser opp for meg denne gangen. Jeg kan ikke lenger få gress til å gro. Fargen grønn gir meg ikke superkrefter. Det er heller ingen stemmer fra veggene som forteller meg hva jeg skal gjøre lenger.

Jeg er bare meg. Og jeg har det ikke helt bra. Det må jeg ta på alvor. Noe er ødelagt. Jeg vet ikke hva, men jeg skal reparere det. Jeg må det.

Jeg blir sliten av meg selv. Jeg vil ha litt fri. Jeg vil ha fri til å bli meg selv igjen.

Nå høres dette kanskje ut som et tragisk sørgebrev. Det er det overhodet ikke ment som. Jeg er bare et menneske jeg også. Og vi mennesker knekker en gang i blant. Det fine er at vi reiser oss igjen. Og det rare er at vi ofte blir sterkere.

Det er ingen andre enn meg selv som bestemmer hvordan jeg skal ha det. Det er mitt ansvar. Mitt liv.

Men nå har jeg bestemt meg så mye for gode ting at jeg nesten ikke vet forskjell på opp og ned. På tide å ta styringen igjen. Snu rattet. Kanskje bruke kompass om nødvendig.

Når jeg skriver at jeg sykemelder meg er det rett og slett fordi jeg trenger en pause. Ikke fra skrivingen, ikke fra familie, ikke fra venner, ikke fra livet. Men fra meg.

Jeg trenger en pause fra meg selv.

 

#elineredderverdenlitt #psykiatri #psykiskhelse #sykemeldt #sykemelding

4 kommentarer
  1. Livet er en evig berg- og dalbane. Akkurat nå er du på vei i motbakke. Men så blir det bedre igjen, etterhvert. Bra at du tross å være i kjelleren klarer å se nettopp det. At det handler om at du har fått en knekk, men at det blir bedre.
   Barer lurer på, hvilke teknikker og hva gjør du for å få pause fra deg selv? Og hvordan fungerer den pausen, får du virkelig pause (er det overhodet mulig).
   NB! Må si du skriver utrolig bra. Du har virkelig talent når det kommer til skriving/formidling (det er min mening). Leser bloggen din omtrent fast. Nesten som jeg kan si at jeg er blitt et slags “fan” av deg 😄🖒

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg