Kjære Eline 6 år

Kjære Eline 

Du er liten nå, men en dag vil også du bli stor. Selv om det kanskje ikke føles slik så er det sant. Verden kan virke stor og skummel, men du skal vite at du er trygg. Du fortjener nemlig like mye som alle andre å ha en plass i denne verdenen.

Hva drømmer du om å bli når du blir stor Eline?

Det er nok vanlig for de aller fleste barn å ha drømmer. Jeg husker enda hva min aller største drøm var. Jeg var nok ikke mer enn 6 år gammel da jeg drømte om dette daglig. Å, som jeg husker jeg så opp til de fine damene. Damene på flyet. Med flotte drakter og med håret pent festet i nakken. Ja, det var flyvertinne jeg ville bli. Det var min drøm.

Jeg kan huske jeg latet som om stuen hjemme var et fly. Med rak rygg vandret jeg frem og tilbake langs midtgangen (plassen mellom stuebordet og sofaen). Stolt viste jeg frem nødutgangen (vinduet på stuen). Kaffe? Te? Spurte jeg passasjerene (min mor og mormor).

Tenk at jeg allerede som liten drømte om å fly. Kanskje likte jeg følelsen av å være på vei en plass. Kanskje drømte jeg om å komme meg vekk. Jeg kan hvertfall huske at det var mer enn de fine draktene som lokket meg opp mot skyene.

Kjære Eline 6 år. Ta vare på drømmene dine. Du kommer til å trenge de. Det er ikke sikkert at alt går som planlagt, eller som du ønsker i livet. Men kanskje er det en mening med det.

Du vil komme til å oppleve smerte og motgang, men hold ut Eline. Det vil være verdt det. Fortvil ikke når mørket kaster seg over deg som, og når alt virker håpløst. Det vil bli lysere, og det finnes så absolutt håp.

Kjære Eline 6 år. Du er allerede nå ganske så standhaftig og bestemt. Pass på så dette ikke setter kjepper i hjulene dine. For du vil, som voksen, fremdeles ha disse egenskapene.

Tålmodigheten din vil bli testet til det ytterste, da vil jeg bare minne deg på at det vil dukke opp mange fine mennesker underveis. Ha tiltro til dem. Disse vil gjøre utfordringene dine litt enklere. Bare gi disse menneskene en sjans.

Kjære, lille Eline. Husk at du er modig. Vit at du har et hjerte som banker for andre. Ta vare på det. Ta vare på andre. Ta vare på deg selv. Og ta vare på drømmene dine. Når virkeligheten ikke er til å stole på, har du lov til å drømme deg litt bort. Bare ikke mist deg selv på veien.

I dag er kanskje ikke virkeligheten min helt til å stole på, så jeg tillater meg selv, 20 år etter, å drømme meg litt bort.

Kaffe? Te? På tide å finne ut hvor nødutgangene er. Hvertfall før jeg letter. 

 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #drømmer #barndom #flyvertinne #fly 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg