Fint, som et eviggrønt tre

Jeg var ikke klar over det, men jeg har visst svaret hele tiden. Jeg måtte bare finne stammen igjen. Stammen i meg selv. Grunnstammen. Den som får alt til å stå oppreist. Som stammen på et tre. Et eviggrønt tre.

Stammen. Den er der hele tiden. Med røtter og alt. Men hvis man sitter fast i de øverste grenene kan det være vanskelig å se ned. Kanskje man til og med ikke tør. Man kan jo falle. Hvis man er bundet fast blant de dype røttene vil det også være vanskelig å se stammen.

Litt sånn har det vært for meg. Jeg har vært redd. Veldig redd. Jeg har sittet fast høyt oppe i de øverste grenene, og jeg har vært bundet fast nede av de dype røttene. Da har det vært vanskelig å finne stammen.

Jeg er ikke redd lenger. Jeg tør nå. Jeg ser. Jeg ser stammen. Min egen stamme. Det er fint. Fint, som et eviggrønt tre.

Men jeg er ikke hele meg med bare stammen. Jeg trenger røttene, like mye som jeg trenger jorden som nærer røttene. Jeg trenger også grenene, og bladene som henger på. Jeg trenger å puste. Hele treet gir meg luft.

I tillegg trenger det eviggrønne treet lys. Det får det. Kanskje ikke hver dag, men ofte. Solen er der og lyser når den kan. Det er fint.

Jeg ser det nå. Treet. Stammen. Grenene. Bladene. Røttene. Det står der så fint. Fint, som et eviggrønt tre.

Jeg ser det, fordi jeg tør. Jeg står kanskje utenfor, men jeg har kommet langt. Jeg har gått en lang vei, full av stier med kriker og kroker. Jeg har snublet noen ganger, men reist meg. Og nå er jeg altså her.

Det føles bra. Det lukter til og med godt. Frihet. Det lukter frihet. Nå må jeg bare finne veien inn. Det kommer til å bli fint.

Fint, som et eviggrønt tre.

 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #psykiatri #natur

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg