Pusterom

De siste dagene har jeg tenkt mye på hvor heldig jeg er. Ikke bare fordi jeg er født i Norge. Heller ikke bare fordi jeg har tak over hodet, klær, og mat til å mette magen. Jeg har tenkt mye på hvor heldig jeg er som evner å føle. Til å kjenne på alle disse sterke følelsene som bor i oss mennesker.

Nå er jeg kanskje en spesielt følsom person. Jeg har tydelig et anlegg for det, ettersom jeg går på medisiner for blant annet dette. Det er ikke alle som er som meg. Det vet jeg jo. Vi er alle forskjellige. Alle føler på forskjellige ting. Noen føler kanskje mer enn andre. Noen mennesker viser åpent hva de føler, mens andre lar være. Noen har mer av én følelse i perioder enn andre. Noen lar seg styre av følelser, mens andre igjen kontrollerer de såpass at det kan bli et problem.

Men vi har de alle sammen. De er der på en eller annen måte. Og det er ingen som kan ta de fra oss.

Jeg syns det er like vanskelig å forklare hva følelser er som hva tid egentlig er. For hva er egentlig tid? Svaret blir muligens litt stort og diffust. Men så finnes det kanskje ikke et svar man kan sette to streker under heller. Kanskje man bare skal la det bli med undring. Jeg vet ikke.

Å føle på de tingene som jeg gjør, tror jeg gjør meg til et bedre menneske. Jeg vil jo påstå at jeg har hatt en del motgang i mitt liv, så jeg vet at ting ikke bare er enkelt. Men jeg tror det er det som gjør de andre periodene så fine. Pusterom som jeg kaller dem. Som solstråler og varm bris på en litt kjølig dag. Litt som når T-banen åpner seg midt i rushen, og du kan gå ut. Luft. Pusterom.

Foto: Marte Horvei

For et par kvelder sin gråt jeg. Tårene rant for første gang på lenge. Jeg var lei meg, og jeg hadde grunn til å være det. Sånn er det noen ganger. Jeg var rett og slett full av skuffelse. Men skuffelse kommer ikke uten forventninger. Jeg tok meg selv i å tenke at jeg kanskje forventer for mye av folk noen ganger. Kanskje jeg skal senke litt på kravene. Men jeg tror det er fint å håpe. Det kommer jeg til å fortsette med uansett.

I går kveld gråt jeg faktisk også. Kanskje jeg har skrudd på en kran et sted. Det gjorde hvertfall godt denne gangen. Det var tårer av det gode slaget. Selv om sminken min kanskje ble borte, ble den varme følelsen i kroppen værende. Var det kjærlighet? Jeg vet faktisk ikke helt hva det var, men jeg vet at jeg har det fint for tiden, og at jeg setter pris på det.

Jeg har det med å bli litt overveldet av følelser noen ganger. Det er bedre nå enn det var før, heldigvis. Men i går ble jeg overveldet. Jeg ble overveldet av gode følelser. Jeg visste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Og faktisk ble jeg så oppspilt at jeg omtrent ikke har sovet til i dag.

Så akkurat nå sitter jeg på min hemmelige plass. Mitt lille hjørne av et pusterom, og jeg puster i firkanter for å henge med. Henge med i livet.

Jeg tenker igjen på hvor heldig jeg er som kan kjenne på disse følelsene. I mine øyne er det dette som gir livet liv. Den magiske gnisten som gjør at man ønsker å fortsette. For å se hva som skjuler seg rundt neste sving. Spenningen, og pusterommet.

Jeg er heldig som har mange rundt meg som er glad i meg. Jeg er heldig som kan kjenne at jeg er glad i folk. Jeg er heldig som stort sett er frisk. Jeg har en kropp som fungerer. Det er jeg glad for.

Gode ting skjer i livet mitt nå. Om det skjer gode ting fordi jeg tenker positivt, eller om jeg tenker positivt fordi det skjer gode ting, det vet jeg ikke helt. Men jeg nyter det.

Så når noe virker for godt til å være sant, ja så er det kanskje sant. 

 

#elineredderverdenlitt #psykiskhelse #psykiatri #pusterom

2 kommentarer
  1. Hei på deg Eline ❤
   Så godt å lese at du gråter litt, både i skuffelse og glede 😙 Gråt er viktig å la komme ut og føle på, trist når livet blir slik at men ikke gråter i det hele tatt, eller gråter hele tiden.
   Tror vi er mange som må senke forventningene til folk rundt oss, har jobbet mye med det selv 😯
   Det er så koselig å lese du har noen gode dager nå, det unner jeg deg av hele mitt hjerte ❤
   ❤ Klem vennen

  2. Takknemlighet åpner hjertet og gjør det klart til å gi og ta imot kjærlighet.
   Kjærlighet er et håp og ønske om at andre skal ha det bra, at de lærer og vokser med minst mulig lidelse.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg