GRUNNEN TIL AT JEG PUSTER

Du vet det kanskje ikke, men du har reddet livet mitt. Ikke bare en gang. Du gjør det hele tiden. Du gir meg grunn til å puste.

 

Det er ingen som får meg til å smile så bredt som du.

Det er ingen som får meg til å le like hardt som du.

Det er ingen som viser meg slik omsorg som du

 

Du vet det kanskje ikke, men i år har vi kjent hverandre i 20 år. Jeg kjenner ikke lenger til et liv uten deg. Det er jeg glad for. Uten deg ville jeg vært fattig.

Du vet det kanskje ikke, men du har reddet livet mitt. Ikke bare en gang. Du gjør det hele tiden. Du gir meg grunn til å puste.

Som en respirator holder du meg i live. Som et grønt tre gir du lungene mine luft.

Tryggheten jeg får hos deg er så varm at selv den største isbre ville smeltet. Det er verdifullt. Og verdifulle ting må tas vare på. Jeg vil ta vare på dette.

Hos deg kan jeg tenke høyt, uansett hvor rare tankene mine måtte være. Du hører alltid på meg. Jeg kan gråte i armene dine, uansett hvor gammel jeg blir. Du tørker alltid tårene mine. Du holder alltid hånden min. 

Du vet det kanskje ikke, men du har reddet livet mitt. Ikke bare en gang. Du gjør det hele tiden. Du gir meg grunn til å puste.

 

Hos deg kan jeg kjefte over urettferdighet. Jeg kan til og med kjefte på deg. Det er ikke alltid jeg er saklig og urimelig, men du lytter. Uansett.

Uansett hvor høyt jeg skriker hører du på meg. Uansett hvor vanskelig jeg er så forstår du meg.

Hos deg slipper jeg å late som. Jeg kan være meg selv. Det er verdifullt. Det vil jeg ta vare på.

Du vet det kanskje ikke, men du har reddet livet mitt. Ikke bare en gang. Du gjør det hele tiden. Du redder meg. På grunn av deg puster jeg.

Du vet kanskje ikke hva du betyr for meg. Selv om jeg sier det aldri så mange ganger. Selv om jeg skriver det ned, så vil du nok aldri helt forstå. Men det gjør ingenting. Det er ikke alt man skal forstå.

 

Bare vit at, med deg i livet mitt, har jeg det bra. Tusen takk for at du er akkurat den du er.

Du er grunnen til at jeg puster.

Du vet det kanskje, men jeg sier det igjen likevel – Jeg er glad i deg.

 

#psykiskhelse #psykiatri #pårørende

8 kommentarer
  1. Veldig fin tekst Eline! <3 Håper å se deg snart! Vi savner deg masse på jobb 🙂
   Hilsen en mini fan 😀

  2. Kjære Eline. Jeg snublet over bloggen din helt tilfeldig, og har nå brukt 3 dager på å lese alle innlegg. Det du gjør, er sinnsykt sterkt! Jeg blir stolt og rørt over at du tør. For ikke å snakke om inspirert. Din stemme teller, og det gjør min og. Skulle ønske jeg kjente deg, så jeg kunne gjort noe positivt for deg. Du har nemlig gjort noe stort og viktig for meg, og sikkert alle andre som har lest det du skriver. Et brennende engasjement, kombinert med sterke historier og herlig humor. Jeg er så enig i at humor er et viktig “våpen”, eller kanskje rettere sagt en viktig medisin 🙂 Derfor måtte jeg sende disse ordene til deg. Du betyr noe! Du gjør en forskjell. Og du har allerede reddet verden litt. Du gjør det hver gang du forteller, og viser at psykiske lidelser kan ramme hvem som helst. Det er ikke noe å skamme seg over, eller skjule. Du er ikke diagnosen din, selv om du har en diagnose. Det gjelder oss alle. Og det er så viktig! Jeg beundrer deg, Eline. Du fortjener alt godt!

  3. Lisa: Tusen hjertelig takk for den nydeligste kommentaren jeg har fått Lisa. Vet ikke hva jeg skal si en gang. De ordene gjorde sånn inntrykk på meg. Skulle ønske jeg kjente deg 🙂 Alt godt ønskes din vei! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg