Å LEKE MED ILDEN

Du er manisk igjen, sa hun.

Jeg lo. Men jeg har det jo så ufattelig bra nå, sa jeg.

Nettopp. Slik har det også vært tidligere, før det har bikket over, og du mister grepet om virkeligheten. Psykose Eline. Vil du bli psykotisk?

Nei. Jeg vil aldri tilbake til psykosens ensomhet. Men jeg har det jo så bra nå. Det er vanskelig å forstå at det er en farlig sti jeg danser på. Jo mindre jeg sover, jo mer energi får jeg. Ideene bare flommer over. Som en flodbølge laget av sommerfugler som synger. Det er ganske herlig. 

Du bør helt klart ta medisiner Eline. Vi har diskutert noen muligheter. Er det noe du kan akseptere?

Ja da, sa jeg mens jeg tenkte på hvor fantastisk det er at lørdag er dagen som kommer etter fredag. Jeg har aldri tenkt på det slik før, men det er jo faktisk helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så fasinert av en dag. Mulig har jeg tatt denne dagen for gitt før. Jeg tenker ikke på barne-TV eller lørdagsgodt. Jeg tenker på selve dagen. Lørdag. Tenk å bli så glad for en dag. Lørdag. Jeg ble skikkelig gira uten å vite hvorfor. Lørdag. Det kjentes godt på tungen. Jeg måtte si det høyt flere ganger. Lørdag. Seks bokstaver som plutselig betyr så mye.

Fikk du med deg hva jeg sa?

Ja da, sa jeg mens jeg tenkte på alle dagene, og på hvor unike de egentlig er. Visste du at leppestiften min heter Brave? Nei, det visste hun selvsagt ikke. Den leppestiften har jeg hatt på leppene mine i flere år, uten å vite at den heter nettopp det. Brave. Nesten like fint som lørdag.

Jeg tenkte på Oslo S. Man skal være ganske Brave hvis man skal ferdes der mer enn nødvendig. Jeg har ferdet mye der. Det er ikke uten grunn at jeg kaller det mitt andre hjem. Jeg vet at når jeg tidligere har oppholdt meg der så har jeg vært syk. Men hva med nå? Bare en liten tur. Jeg kan gjøre research. Se på alle de vakre menneskene. Skrive litt. Høre på musikk. Drikke kaffe. Eller, akkurat kaffen trenger jeg kanskje ikke. Men jeg trenger å leke litt. Leke litt med ilden. Det finnes da vann nok her til å slukke flammen om den skulle bli for stor.

Da har vi en avtale da, eller hva Eline?

Ja, sa jeg men jeg tenkte egentlig på hvor jeg skulle begynne. Alle disse ideene. Alle disse tankene. De roter i hodet mitt. På tide å rydde litt, tenkte jeg. Så ble det varmt. Veldig varmt. 

 

#psykiatri #psykiskhelse #manisk #mani #psyk #tankespinn

1 kommentar
  1. Psykose? 🤔😤😩🤖 av det jeg har sett og hørt andre beskrive,lest, minner der jeg bare er til stede uten å ha noe formål observerer fine øyeblikk der mennesker som har blitt og blir utnyttet når de ligher nede av forstyrrende elementer av andre som eter deres glede og syrer folk med mistro og ekkel æsj som klarer finne dialog heller enn i selvforsvar og selvmotsigelse og slipper taket på den ilende vanedannede negative automatikk jeg tror ligger bevist heller enn underbevist trer frem og dialog går i samspill det positiv varmer meg som person å oppleve å se at folk selv bare slipper sperren prate fritt der latter og sjel trives uten å forholde seg til hva andre mener om eller ville ment om den mening eller samtaleemne eller ment om hva nå enn slike enkle basiller liker å kritisere og nedtrykke ikke slår rot en ser den søags mennesker et litte øyeblikk nesten lar seg synke ned til der ekkle folk vil ha de stråler leker nesten kræsjer med seg selv der de ser andre smile av deres egen væren og personlighet av ren leken glede være litt på si bryte litt av hva en bør og ikke bør som jenta skriver. Om det ender med person blir psykotisk får en ta det på egen kappe og heller sjanse på at de stoler nok på den dialog i samspill er der og ikke er en drøm eller syner etc.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg